Kedlubnová omáčka podle babičky
Staré a prosté jídlo, které vařívaly naše babičky a na které rádi vzpomínáme. Šťavnaté zadělávané kedlubny, ve smetanové omáčce s vařeným bramborem a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, vás vrátí do dětství.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,79 g |
| Tuky | 25,42 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 59,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud mají kedlubny pěkné listy, můžeme nakrájet i pár listů.
Krok 2: Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kedlubny.
Krok 3: Jakmile kedlubny pustí šťávu, necháme je chvíli dusit. Poté zalijeme trochou vody, jen ať jsou ponořené.
Krok 4: Posolíme a opepříme. Na dochucení můžeme přidat i Vegetu. Dusíme téměř do měkka asi 10 minut.
Krok 5: Poté přidáme mléko dle toho, kolik omáčky chceme mít a vlijeme i trošku smetany.
Krok 6: Přivedeme k varu a zahustíme záklechtkou, kterou smícháme z mouky a zbylé smetany (nebo trochy vody). Provaříme dalších 15 minut.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a opečeným párkem.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Moje poznámka
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 48 minutami
Mandlové laskonky
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 1 hodinou
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 1 hodinou
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 1 hodinou
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 1 hodinou
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 2 hodinami
Vánočka II
boomgo před 2 hodinami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnova omacka,
polévka kedlubnová podle babičky,
kedlubnová omáčka se smetanou,
kedlubnové zelí se smetanou,
kedlubnová omáčka recept,
kedlubova omacka,
omacky s kedlubny nasich babicek,
kedlubnová omáčka s bramborem,
omáčka z kedlubny,
recept na kedlubnovou omacku,
kedlubková omáčka,
kedlubnové zelí z listu,
co je kaleráb,
omacka z kedluben,
kerlubova omacka,
kedlubnová omáčka s knedlíčky,
kedlubnové listy,
omáčka z kedlubnu,
kedlub,
kedlubny recepty
Suroviny:
kedlubna,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
vegeta
Komentáře (35)
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál