Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 570 kJ / 1 570 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,17 g |
Tuky | 32,85 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 268,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYnX
Moje poznámka
Jablečná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYnX
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda s jablky,
jablečna rolada naruby,
jablečná piškotová roláda,
piškotová roláda kluci v akci,
roláda s jablky,
recepty kluci v akci piškotová roláda,
lepenice kluci v akci,
rychla jablecna rolada,
piškotova rolada s s jablky,
roláda piškotová s jablky,
piškotová jablečná roláda,
recept na jablečnou roládu,
rolády sladké,
tporecepty,
holandská jablečná buchta,
moučníky rolády,
piškotová roláda z jablek,
kluci v akci jablková roláda,
rychlá jablečná roláda kluci v akci,
piškotová roláda jablečná
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
jablko,
skořice
Komentáře (112)
pozdeji pridam foto ....
Cestá nerobím na všetko rovnaké, záleží od toho, na čo to bude.
Na rezy alebo torty robím tzv. vodovú piškótu. Vážim celé vajcia so škrupinou a koľko vážia, toľko ide múky a rovnako aj cukru. Žĺtky šľahám s cukrom do peny, pričom postupne na každé vajce pridám 1 lyžicu horúcej vody. Vždy dobre našľahať, až potom ďalšia lyžica. Potom jemne vmiešam sneh z bielkov a múku. Dávam na plech alebo do tortovej formy a upečiem.
Dělala ho takto:použila 5ks vajec kde oddělila žloutky od bílků a žloutky utřela s krupicovým cukrem. Bílky ušlehala v hustý sníh.
Utřené žloutky smíchala se sněhem z bílků a do této směsi přidala
5 PL polohrubé mouky a šťávu z 1/2 citronu ale před tím nastrouhala z něho omytou kůru.Poté tuto směs nalila na pečící papír.(můžete zkusit ty nastrouhané jablka se skořicí)Peče se ve středně vyhřáté troubě cca 10-12 min.Možná s těmi jablky o něco déle. Zdraví Jarin
Tvoja fotka obohatí tento recept určite
Stejně jako Jarce, mi připadlo těsta hrozně málo - a to jsem pekla na menším plechu, vůbec nechápu kde vzala tejaja na té fotce tak silnou vrstvu, mně vyšlo těsto sotva na "postrašení" jablek. Těsto vteklo mezi hrubě nastrouhaná jablka..
Ještě ke všemu jsem nevystihla správnou dobu pečení, stále se mi to zdálo nehotové, a tak se roláda upekla moc, byla tuhá a lámala se. Nějak jsem to smotala
Příště budu péct kratší dobu a těsta udělám asi dvojnásobek....
výborná rychlovka a chu´tově skvělááááá !!!!!!
tady trochu nechápu ten příspěvek od Jarky. . . .jen cukr s vajíčky, není to těsto. . .a co ta mouka ???? jablka jsem strouhala přímo na plechu a nic jsem nepěchovala. . . .
Tejajo, jsi neuvěřitelně kreativní. Já se přiznám, že by to šlo taky do koše a hned bych ho ještě vynesla, abych se na to nemusela koukat při každém otevření koše.
Skôr ma zarazilo, že si to vyhodila do koša. To je predsa škoda, veď si to mohla spracovať všetko na jednoliatu hmotu, prípadne dodať trocha tuku, marmelády, kokosu, alebo orechov a pod. podľa svojej chuti, vyformovať guličky, obaliť v kokose alebo orechoch a je to