Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbenátky z brambor a kysaného zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 11 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 767 kJ /
422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme. Krok 2: Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám. Krok 3: Přidáme vajíčka, nasekanou zelenou petrželku, šunku, nastrouhaný sýr, kmín, pepř a česnek. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 4: Smažíme na sádle, nebo na oleji dozlatova a pokládáme je na ubrousek, aby odssál přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou, nebo chlebem.

Zveřejněno 22. 8. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Jídla ze sladkého a kysaného zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jADl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jADl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

sofie1973: omlouvám se, že jsem neodpověděla, nebyla jsem tady 2 týdny. Já nemám pocit, že podobné recepty jsou stejné.;-). Proto se ptám na to, jestli někdo čte u podobných ingredience.

Jani, nechci být rýpavá, ale neregistrovaný "karbenátek" má pravdu, proč vkládáš další skoro stejné recepty???:-O:-O:-O

karbenátek: přečetl(la) sis dobře ingredience v podobném-taky mém receptu?;-) Díky všem za komentáře:-)

Tak to bude pěkně šťavnatá pochoutka...:-p:yes: Ukládám a zkusím...:-p+

krásne!:yes:

vseumel::-D:-D:-D, no jo, taky někdy dříve píšu, než čtu;-) Děkuji všem za komentáře:-! To by mne vůbec nenapadlo, že to tak zaujme, ale už jsem si všimla, že někdy bezmasý recept je lépe a více lidmi hodnocen, než maso. Děkuji:-8

:-p mňam:yes::-K

Jana Remkova:Jo jo už to vidím :) Já to četla ......můžete přidat kousek šunky, na kostičky 2 vajíčka........ tak jsem myslela, že jsou už uvařená :-D:-D:-D

No, tak na to se fakt těším :-p:yes::yes:+

Teda ale tenhle recept se mě líbí a určitě si ho brzy udělám. :yes:

Dobrý recept a profi foto :yes:+11

Super recept, který stojí určitě za vyzkoušení.:yes: Jdu do něj.
Krásně naaranžovné a nafocené.:yes:

Jana Remkova:Jani, perfektní recept, zvlášť na tyto horké dny s tím zelím:-p Fotka taky moc pěkná a mě nezbývá nic jiného, než ti dát 9.boda:yes:

Recept se mi moc líbí:-p+8:yes:

vseumel: Dávají! 2 vajíčka, je to v surovinách i postupu.;-) Ještě to poopravím. Vlastně dohromady 4 kusy vajec.

Recept je zajímavý, určitě to bude moc dobré! Do směsy se nedává syrové vajíčko? Posílám bod.:yes:

spagetka:Pro diabetiky?:-O Ty brďo, to by mne nenapadlo! Přece jen se to smaží na sádle, nebo oleji..:-O, ale zase tam není žádná mouka, jen strouhanka na obalení a Láďovi jsem dala jen 2 kousky. Ladi, já jsem si koupila takové to udělátko na točení v okurce:-D a zkusila jsem to i v ředkvičce a šlo to:-D. Je to z plastu, na tom není nic, co by vytvořily mé "šikovné ruce":-)) Díky;-) A joo, ta žlutá rajčátka mi rostou na parapetu;-)

vypada moc dobre a urco stoji za vyzkouseni +2 :-K

Obdivuju tě, jak ses najednou naučila tak krásně vykrajovat a zdobit,když tvrdíš, že jsi na to levá. ;-);-), holt ses to naučila, šikulka. Jinak recept znám, mám ho vkuchařce pro diabetiky, je to dobré :-p:yes:

Tématické fráze:
karbanátky z kysaného zelí, kysané zelí, jidla z kysaneho zeli, karbanátky ze zelí a brambor, zelné karbanátky z kysaného zelí, karbanátky z brambor, karbanátky s kysaným zelím, karbanatky z brambor a zeli, brambory a kysané zelí, jidlo z kysaného zelí, recepty z brambor a zelí, pokrmy z brambor a zelí, bramborové karbanátky se zelím, recepty z kysaného zelí, zelí, karbanátky se zelím, kysané zelí recept, karbenátky, kysané zelí recepty, jídla z brambor

Suroviny:
zelí kysané, šunka, vejce, kmín celý, pepř, česnek, petrželka zelená, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu