Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 672 kJ / 2 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 208,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 38,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí.
Krok 2: Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny, než se s ním dá pracovat. Musí pořádně vychladnout.
Krok 3: Když uvaříme puding, přendáme ho stěrkou do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nádoby pomalu přilíváme studenou vodu, až je puding pod vodou. Nevytvoří se tak škraloup. Do stejné místnosti dáme i máslo a čekáme tak dvě hodiny, než vše vychladne a máslo změkne. A můžem se pustit do korpusu.
Krok 4: Vychladlý korpus na 2x prořízneme. Spodní vrstvu pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. A poklademe mandarinkama. Přiložíme další korpus, ten jen pomažeme zbytkem šlehačky a položíme další poslední vršek korpusu.
Krok 5: Když krém vystydl, vodu slijeme a krém rozmixujeme ručním šlehačem. Máslo se dá krásně rozetřít vidličkou, ještě přidám lžičku cukru moučka a do másla pomalu přidáváme ušlehaný puding. Někdy to dělám i obráceně a nic se také nestane.
Krok 6: Krémem si pomažeme vnější strany dortu a posypeme a pořádně přimáčkneme kokos.
Krok 7: Do zdobícího sáčku si dáme zbytek krému a děláme na vrchní straně po obvodu bobečky. Jak kdo chce. Dáme do lednice vychladnout.
Krok 8: Mandarinky si nakrájíme na menší kousky a kolem bobečků je postupně skládáme, aby to zaplnilo celou plochu. Dáme opět vychladnout, aby krásně želé ztuhlo.
Krok 9: Uvaříme si dort-želé podle návodu a mandarinky lžící pomalu poléváme. Tuhne to rychle. A opět do lednice.
Krok 10: Potahovou hmotu K2, jsem si obarvila a kytičky jsou ze silikonové formy kam jsem hmotu natlačila, dala na chvilku do mrazáku a z formy kytičku krásně vyndala. Barvy jsou potravinářské - vše objednávané z netu.
Krok 11: Ob bobeček jsem dala jednu kytičku a alginátové ovoce, také objednané z internetu. Tady jsem je nikdy neviděla.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort mandarinkový s kytičkama a s alginátovým ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DPj
Moje poznámka
Dort mandarinkový s kytičkama a s alginátovým ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DPj
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 46 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 52 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
alginátové želé,
dort s kytičkama,
mandarinkový dort s želé,
alginátové cukroví,
recepty na ovocné dorty,
mandarinkový dort,
ovocné dorty recepty,
jak vyrobit doma krystal doli,
potahova hmota k2,
potahova hmota k2,
alginátové želé recept,
recepty na dorty,
dorty recepty,
cokoladovy dort zdobeny mandarinkami,
kremove dorty s ovocem,
mandarinkový korpus,
nahy dorty polevane,
dorty krasne k 70 ovocné,
dort s tvarohovými bobečky,
nahý dort zdobený ovocem
Suroviny:
šlehačka,
ztužovač,
mandarinky,
hmota potahovací,
potravinářské barvivo,
alginátové ovoce,
kokos,
mléko,
cukr krupice,
pudink malinový,
máslo,
želatina
Komentáře (24)
Anni: že mamince přeju vše nej. A těch bobečků tam zase tolik není. Mám tu horší dorty s ďubečkama.
Simčo: asi to tak je, že čím víc se něco trénuje, tak pak je člověk lepší a lepší. Jsem tomu ráda. Moc díky. Také jsem z něho byla nadšená, když jsem ho viděla. Jen to lítání do mrazáku a zase udělání těch kytiček je asi nejvíc naročné. Mám jen jednu silikonovou formu s jednou kytičkou. A když jich potřebujete hodně, tak to dá fakt zabrat. Proto si je raději dělám o den dřív.
Peti moc krásný dortík
Dnes má narozeniny, tak asi něco bude na doma a něco do práce