Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Tento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladký kompot, který můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo podávat samotný. Chuť letního ovoce si tak budete moct vychutnat i v zimních měsících.
Suroviny pro 1 dávka
3 sklenice po 750 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 519 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 235,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny broskve dáme do vařící se vody, chvilku je tam necháme, potom je rychle dáme pod studenou vodu, aby nám šly loupat. Co nejde sloupnout, tak ořízneme.
Krok 2: Broskve nakrájíme na menší kusy a dáváme do umytých sklenic (nejlépe 750 ml).
Krok 3: Nasypeme na broskve cukr, přidáme badyán.
Krok 4: Uvaříme na nálev vodu s kyselinou citronovou, převaříme ji a hned zalijeme broskve ve sklenicích a dobře zavíčkujeme.
Krok 5: Do zavařovacího hrnce nebo obyčejného vyššího hrnce dáme vodu. Když se začne vařit, naskládáme připravené sklenice a od bodu varu necháme přikryté sterilovat 15 minut.
Krok 6: Sklenice vyndáme, obrátíme dnem nahoru, necháme vystydnout, otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVOK
Moje poznámka
Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVOK
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
kompot z broskví,
broskve kompot,
kompot broskve,
zavařené broskve,
broskve,
broskve kompot recept,
jak sloupnout broskve,
kompot z broskví recept,
zavařené broskve recept,
recept na kompot z broskví,
recept na zavařené broskve,
jak se loupou broskve,
broskve recepty,
jak zavařit broskve recept,
recepty zavařené broskve,
kompot s broskví,
rychlý kompot z broskví,
broskev kompot,
jak rychle oloupat broskve,
recept zavařené broskve
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
badyán,
voda,
kyselina citronová
Komentáře (4)
Bibi, doufám, že jsi slupky nevyhodila, ale usušila a v zimě z nich máš primovní čajíček