Sirup z červené řepy
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný vodou bude chutnat jak za studena, tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům, a posiluje nervový systém.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 298 kJ / 10 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 695 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 2 608,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Zalijeme 4 l vody a vaříme 30 minut.
Krok 3: Potom šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyseliny a mícháme do úplného rozpuštění. Můžeme trochu zahřát, aby se cukr lépe rozpustil, ale v žádném případě už nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme potravinářskou příchuť z obou lahviček, sirup promícháme a studený nalijeme do čistých sklenic. Vychází to na 5,5 l sirupu.
Zveřejněno 19. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Moje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
šťáva z červené řepy recept,
šťáva z červené řepy,
domácí šťáva z červené řepy,
recept šťáva z červené řepy,
džus z červené řepy,
šťáva z červené řepy recepty,
recept na šťávu z červené řepy,
malinová šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty,
cukrová řepa,
červená řepa štáva,
řepový sirup,
malinová tresť,
stava s cervene repy,
malinovka z červené řepy,
jak se dělá šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty štáva,
cukrová řepa recept,
cukrová řepa recepty,
recepty z červené řepy
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
kyselina sorbová,
kyselina citronová,
potravinářské příchutě
Komentáře (32)
Po scezení sirup jen lehce zahřej. Nemusí se, ale, cukr se v teplém lépe a rychleji rozpustí. Nic dál se nevaří, jen hotovou šťávu dám do zavařovaček a zavařím - mám jistotu, že se nezkazí. Vím ale, že některé mé kamarádky měly sirup nezavařený, v chladu a vydržel do spotřeby.
Koupila jsem červenou řepu kilo za 4kč tak z ní vařím sirup podle receptu. Zatím zkouším z poloviční dávky, jestli se u nás ujme
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmixovat a celé použít ?
dužinu smíchám s nakrájenou cibulkou. Směs naplním do skleniček a zaliju nálevem např.
na okurky. Zavařím. Je to výtečné např. ke klobáskům.
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmichovat a celé požít ?
A hotový sirup zavařuju asi 20-25min.
No a jahody, maliny a višně používám třeba na marmošku nebo džus, tam se nahradit nedají