Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová roláda

Nadýchanou piškotovou roládu naplníme krémem ze šlehačky, zakysané smetany a borůvkami. Na povrchu roládu ozdobíme kakaovým krémem. Sladký jemný krém a nakyslé borůvky dodávají dezertu skvělou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 17 min

47 min (30 min příprava + 17 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 roláda z velkého plechu nebo 2 menší

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 479 kJ /
2 027 kcal
Bílkoviny66,88 g
Tuky139,36 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 690 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy123,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme sníh z bílků, přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem. Těsto na něj rozetřeme a pečeme 17 minut. Rolujeme ji až po vychladnutí, ale nenecháváme ji dlouho čekat, aby neoschla. Krok 3: Na krém ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme zakysanou smetanu. 2/3 krému potřeme upečený plát, posypeme ovocem a zarolujeme. Do zbylého krému přidáme kakao a pak jím potřeme povrch rolády.

TIP: Jak na dokonalou šlehačku

Zveřejněno 9. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/664L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/664L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já dělám 2 menší ale jestli máš velký plech je to jedna roládaNe že by neměla velký plech ale dvě vydrží aspoň do druhého dne jedna by se snědla hned ;-(:-(:-8

Tak já mám ještě borůvky v mrazáku od loňska, tak bych tu roládu mohlaa vyzkoušet, vypadá moc pěkně:yes: a Deniso prosím, z tohoto množství děláš jednu roládu:-? Zmátlo mě, že píšeš... rolády pečeme... dík:-D

Deniso,skvělý recept.Ten krém musí být božský.Roládu moc neumím,ale udělám to do srnčího hřbetu.Už aby byly borůvky.Díky a dávám bodík.:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
čokoládová roláda, cokoladova rolada recept, krém ze zakysané smetany a čokolády, roláda bez lepku, rolada se zakysanou smetanou, roláda zakysaná smetana, roláda ze zakysané smetany, roláda čokoládová, čokoládová roláda videorecept, peceme rolady, čokoládová roláda bez vajec, čokoladova rolada s ovocem, čokoládové rolady, čokoládová roláda bez smetany, recept čokoládová roláda, krém z čokolády a zakysané smetany, rolada s čokoládou, krem ze zakysane smetany do rolady, rolada ze smetany, roláda

Suroviny:
vejce, cukr, kakao, moučka škrobová, mouka hrubá, máslo, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr, smetana zakysaná, borůvky, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu