Dušený patizon nakyselo
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 697 kJ / 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,99 g |
Tuky | 13,24 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 43 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 7,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon očistíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2cm.
Krok 2: V hrnci lehce podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Krok 3: Pak zakápneme citronovou šťávou a octem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a smetanu. Smetany dáme jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Společně prohřejeme.
Krok 4: Nakonec posypeme nasekaným koprem, odstavíme a před podáváním necháme chvíli odležet.
Krok 5: Servírujeme s rýží, bramborem nebo pečivem.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Moje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Nejnovější recepty
Mandlové müsli tyčinky
Přidáno před 57 minutami
Sépiové černé špagety s krevetami a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 4 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 7 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 14 minutami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 41 minutami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 1 hodinou
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 1 hodinou
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 1 hodinou
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 2 hodinami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 2 hodinami
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak oloupat patizon,
jak oloupat patison,
patizon na smetaně,
patizon recepty,
patizon,
patizon jak oloupat,
jak nakrajet patizon,
patizona,
patizon na sladko,
patyzony,
dýně nakyselo,
patizón recept,
lehká jídla z patizonu,
patizon recepty na sladko,
recept patizon,
patyzony dýně,
patison dušený,
recept patizon kopr,
patizon bílý,
recept na patizon
Suroviny:
patizon,
česnek,
šťáva citronová,
ocet vinný bílý,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř bílý mletý,
smetana
Komentáře (14)