Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
Zapečené kuře a zelí, je lahodné a syté jídlo, které spojuje bohaté chutě tradiční české kuchyně. Skvěle se doplňuje s různými přílohami, jako jsou knedlíky, brambory, nebo zelenina. Pečené kuře, se vždy postará o nezapomenutelný zážitek plný chutí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 730 kJ / 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 22,50 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 105,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře "otevřelo".
Krok 2: Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 3: Zelí nakrouháme na proužky, smícháme s cukrem, solí, olejem a rozinkami.
Krok 4: Do pekáče dáme trochu oleje, na něj rozložíme rovnoměrně ochucené zelí a navrch položíme okořeněné kuře.
Krok 5: Pečeme přikryté v troubě na 200 °C asi 40 minut. Poté odkryjeme a krátce zapečeme na 250 °C, aby se vytvořila kůrka.
Krok 6: Maso vyjmeme a zelí promícháme. Seškrábneme všechny výpečky a zkaramelizované okraje a důkladně smícháme s částí, která byla pod kuřetem... zelí se krásně obarví a ochutí.
Zveřejněno 15. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YrQ
Moje poznámka
Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YrQ
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 9 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
červené zelí s rozinkami,
zkaramelizovane červené zelí,
červené zelí zkaramelizované,
červené zelí s rozinkama,
kysané zelí zkaramelizované,
červené zelí s s rozinkami,
zeli na zkaramelizovanem cukru,
kysané zelí na zkaramelizovaném cukru,
kuře na zelím,
kuře na zelí rýže,
kysané zelí s rozinkama,
kyselé zelí s rozinkami,
červené zelí s rozinkami recept,
maso s rozinkami,
zkaramelizovaným cukrem,
zelí s hrozinkami,
červené zkaramelizovane zelí recept,
zelisuzenym,
recept na červené zelí s hrozinkami a jablky,
zkaramelizované červené zelí s s jablky
Suroviny:
kuře,
zelí hlávkové,
cukr,
rozinky,
olej,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)
Rýže je jasná ba i kolínka projdou - u nás teda