Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 632 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 11,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BEV
Moje poznámka
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BEV
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 36 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 15 hodinami
Tématické fráze:
morková kost,
morkové kosti,
hovězí vývar z kostí,
vývar z morkovych kosti,
polévka z hovězích kostí,
morková polévka,
hovězí kosti,
vyvar z morkove kosti,
morkove kosti recept,
morkova kost vývar,
polévka z kostí,
morkové kosti recepty,
vývar z hovězích kostí,
spikova kost,
polevka s hovezich kosti,
morková kost recepty,
hovězí přední bez kosti recepty,
morkové kosti vývar,
hovězí morek,
recept hovězí vývar z kostí
Suroviny:
olej,
mrkev,
kost hovězí morková,
cibule,
pepř,
voda,
mrkev,
petržel,
celer
Komentáře (46)
Rád bych vás poprosil o laskavost
Byl by to velký problém uvařit polévku (třeba i z polovičního množství surovin) současně 2x vedle sebe za stejných podmínek?
V jednom hrnci (č. 1) uvařit přesně podle postupu, tedy vč. HODINU vařených morkových kostí.
V druhém hrnci (č. 2) uvařit totéž ale bez morkových kostí.
Do obou hrnců zavařit stejné množství játrových knedlíčků.
Naslepo nechat ochutnat nezaujatým hodnotitelům odděleně každou polévku zvlášť a utajeně (aby se navzájem neovlivňovali) je nechat napsat, jestli poznali v polévkách nějaký rozdíl a který vzorek tomu kterému jedlíkovi chutná víc.
Děkuji
casino má dnes opět "svůj"den
Tentokrát jsem do vývaru z m.kostí přidala zeleninu a ani nyní nemám polévku(vývar)mléčné barvy,jak píše dotyčný sebestředný casino.
Polévka ani nezapáchá,ani nemá mléčnou barvu,
takže se nestydím stát si za svým receptem a mohu jen podotknout,že i"zeleninová"polévka bez přívlastku(zalitá vývarem ze 4morkových kostí )je kvalitní
Můj závěr?-od casina si nenechám dělat na hlavu
A o uvařeném morku jsem se zde zmínila již několikrát...máme ho raději na chlebu s kořením,než v knedlíčcích
Poslouchej,když tomu netozumíš tak si podej ruku s Hruškou.. co to tady píšeš za capiny? To jsi kuchař? asi si to určitě vyzkoušel že prudíš lidi a dáváš nesmyslné komentáře tam kam nemáš..
Tento recept jsme jako UZNÁVANÉ kuchařky vyzkoušely a nestěžujeme si, je to rychlé a dobré..
Homeopatika dáváme sobě i zvířátkům a knížky s pohádkami čteme dětem před spaním, ale dej si raděj dudlík do pusy a poslouchej ať si sté pohádky aspoň něco odneseš ty ,,odborníku"
Tuto stránku navštěvuji pravidelně a spoustu receptů zkouším ale tento komentář mě opravdu naštval.. zajímalo by mě co pan autor v životě dokázal že se chce povyšovat nad ostatní slušné lidi, kteří mají zájem podělit se o své recepty..
Ňufinka : Anna Kocikova: Petra H.:
No, když myslíte...
http://www.matkavari.cz/hovezi-vyvar-z-morkovych-k...
No, dyby na TOP byly ještě kategorie receptů HOMEOPATICKÝCH a POHÁDKOVÝCH, tak bych byl celej rozpolcenej, kam s tímto "receptem"
Asi bych dal přednost těm pohádkovým, protože výsledný produkt, tedy vývar z těch kostiček tady, je asi stejně "výživný" jako vývar ze sekyrky v té známé pohádce
U tohoto rcp je vidět, jak povedená fotečka dokáže zblbnout i kuchařky zde v komentářích... Nejlépe to vystihla vseumel: "Polívka vypadá úžasně..."
Ano vypadá, a bezesporu díky zelenině a masoxu i výborně chutná, ale ty morkové kosti jsou zde na dvě věci!
Znovu se chlámu, když čtu: "Aničko - ta je ale opravdu poctivá"
Jediná, která patrně četla i recept je tejaja: když napísala: "...bolo ich treba potom viac"
*****
Morkové kosti jsem už párkrát (předem pečené i nepečené) vařil pro kokotky (to nikomu nenadávám) k plnění např. hlemýždi; věděl jsem tedy do čeho jdu
Po hodině vaření (4 kosti/2litry vody), vzniklo cosi jen nepatrně zapáchající po capině (napsal bych po hovězím loji, ale ten spíše voní) a chutnalo to jen jako slaná voda po soli, kterou jsem přidal, že aby to mělo aspoň nějakou chuť. Barvu to mělo jako voda s kapkou mléka (foto mám, přál-li by si někdo vidět)
No, vařil jsem celkem 4 hodiny a bylo to nakonec jen nepatrně lepší
Můj závěr?
Toto je rcp na zeleninovou polévku bez přívlastku...
...a z morku raději udělejte knedlíčky...
Zbyly mi 2 páry morkových kostí z kližek na guláš, tak z nich zkusím polévku...
Opravdu vaříte 4 kosti ve 2 litrech vody jenom slabou hodinu?
Původní název byl"Silná hovězí polévka z morkových kostí"ale hodně komentujícím se tento název receptu nelíbil,protože mi tam údajně chybělo maso
Petr:Proč játrové a ne morkové knedlíčky
tejaja:Masox,maggi,sůl...to už je na každém z nás,co do polévky přidá.Já vždy do surovin píšu to,co v daném receptu použiji
Všem za komentáře děkuji
A proč játrové knedlíčky, když z morku se dají udělat luxusní knedlíčky do polévky? !
http://www.lidovky.cz/delikatesa-z-kosti-jak-na-mo...
Na druhé fotce jsou suroviny v hrnci a je tam vidět i ta cibule se slupkou pro lepší zbarvení polévky
1 kostka masoxu na 2litry vody není zase tak velké množství,ale to už je na každém kuchaři,zda-li ho přidá,nebo ne
Danuš Tobě také děkuji za komentík
Někdy se stává,že kosti po vyvaření nevyhodím,ale ještě jednou povařím a už trošku slabší vývar použiju do zeleninové,gulášové,nebo jiné polévky.Stále to má ty své"grády"Můj se mi vždycky směje,že jsem šetřílek po babičce
Pouze z čistého morkového vývaru je také velice dobrá česnečka