Pečené morkové kosti na česnekové topince

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ostatní 23 názorů

Suroviny

8-12 hovězích morkových kostí (podle velikosti)
3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2-3 stroužky česneku
1 malá cibule
60 ml olivového oleje extra virgin
4 bagety
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na plech (polovinu doby pečeme na stojato, na druhou polovinu položíme) a pečeme. Morkový střed testujeme kovovou jehlou, která by po zapíchnutí a vytažení měla být celá horká.

  3. Špalíčky o výšce 5 cm pečeme cca 20-25 minut, ke každému centimetru navíc připočítáme 5 minut.

  4. Mezitím utřeme 1-2 stroužky česneku se solí, nasekáme petrželku a cibulku nadrobno a vše promícháme s olivovým olejem.

  5. Na suché pánvi opečeme plátky bagety, potřeme je zbylým česnekem a udržujeme teplé.

  6. Každý strávník si pečený morek vybírá z kostí sám, maže ho na opečené česnekové bagetky a podle chuti si pokrm dosoluje. Přes morkovou hmotu přelévá česnekovo-petrželkový olej.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 372 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené morkové kosti na česnekové topince

  • Pajaska Pajaska

    No tak za tohle by mi manža políbil ruce.I na nich odnesl..od stolu a vrhnul se na morek.:-))Má je moc rád .Upíct morkové kosti,to je nápad tedy.:yes::yes: Jakože se pečou kosti na vývar,než se dají vařit ,je známé,ale morkáče by mne nenapadli.Ten morek musí šmakovat tedy.Ukázat to manželovi,okamžitě letí do obchodu a koupí 5 kilo a jen pro sebe.Nádherná fotka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kadlik: jsem na tom stejně:-p:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    polykám nasucho, jak při angíně... tohle je opravdu paráda!!!:yes:

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Máčení kostí - Eliza má pravdu, je to k odkrvení, ale používá se v židovské kuchyni.Jinak by to nebylo tzv.košer.
    Pro nás je to zbytečné.:-8
    Jinak super foto.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza: Elí, proč by ses měla stydět, já taky vyvařuju kde co(teda ponožky ne:-!)a vždycky si vzpomenu na Babičku od Božky Němců;-)všechno se má zužitkovat a pokud něco vyhodit, tak jen opravdu minimum. Jo z těch kostí bude vývar jako malvas-děláš dobře:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Koukej se uzdravit a neflákej se ;-);-):-K:-K:-K, mňam.:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře, je to bezva, si je pročítat..:yes:
    Že se kosti mají máčet, jsem vygooglila a nejspíš to bude pro vyplavení větší části krve - voda byla červená. Stejně tam trochu zbyla, je to to tmavé po upečení na fotkách.. Lepší by bylo vodu párkrát vyměnit.
    Jinak Bibi, to víš, že z pečených a vydlabaných kostí bude dlouze tažený vývar...nikdy nevynechám jedinou příležitost k výrobě vývaru, fakt nevyhodím ani odřezky z masa, natož takovouhle parádu...:yes: Skoro se stydím, ale já vyvařím i opečené kosti, zbylé z kolínka - je z nich nakonec vynikající hustý rosol...:-8

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Tak Ty máš tady takovou dobrůtku a já když uvařím polévku, tak kosti s morkem spapají pejsci...příště vyzkouším já:yes:11

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Eli, prosím Tě, proč se kosti máčí v ledové vodě. :-S Nikdy jsem morkové kosti nedělala jinak, než na vývar, ale bez předchozího namáčení.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza:Elí a když se ten morek vybere a sní, co děláš s těma kostma, ty vyhodíš:yes: Já bych z nich udělala vývar na polévku-no to mě jen tak bokem napadlo;-) Jinak morek s chlebíkem jednou za čas je výbornej:-p Určitě máš dobrého řezníka, ty kosti plné morku jsou boží a ty máš krásnej 1O.bod:yes:
    Brzy se nám uzdrav a ať tě to přestane bolet;-))

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Dobré a neokoukané nápady se mají ocenit.A tohle opravdu vidím poprvé v životě.:-O:-p :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ještě že sem nechodí můj muž, ten by slintal:-D:-D:-DEliz tobě dávám bodík:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju, Světlanko..:-K Vždycky Tě tu tak ráda vidím...:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    rebeka::-K Děkuju a taky se omlouvám. Doktor mi dnes řekl, že než umřu, budu to mít ještě "stokrát" při mé práci... Každopádně to není tak zlé, když se na to neumírá...ale bolí.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...morek můžeme s manželem...osolený, trošilinku opepřený, horký na čerstvém měkém chlebíku...upéct kosti by mně nenapadlo ani ve snu, ale určitě to musí být mňamka a určitě vyzkoušíme...dík za tip a od nás máš určitě bodík, protože to nemůže být jiné než výborné...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečené kosti pečený morek morkové kosti morková kost morek z hovezích kosti recept pečení kostí morkové kosti recept vývar z pečených kostí hovězí vývar z pečených kostí recept na morkové kosti morková kost recept morek na topince pečené hovězí kosti pečené maso s kostí topinky s morkem morek z hovězích kostí morek z kosti recept morková kost pečené kosti na polévku pecfna morkova kost

Zapomněl/a jsem heslo