Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasový dort s piškoty

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 497 kJ /
2 270 kcal
Bílkoviny34,53 g
Tuky70,18 g
Vláknina5,69 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy372,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ananas oloupeme,nakrájíme na kostičky. Krok 2: V kastrolu svaříme půl dávky vody s cukrem a citronovou šťávou. Přidáme nakrájený ananas a dusíme doměkka. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkové prášky,vmícháme k ananasu a krátce převaříme. Krok 3: Vyložíme si dno dortové formy pečícím papírem. Na dno formy rozetřeme tenkou vrstvu ananasu.poklademe ji polovinou piškotů a zalijeme další vrstvou ananasu. Krok 4: Přidáme druhou polovinu piškotů a zakryjeme zbytkem ananasu Krok 5: Dáme ztuhnout do lednice. Ušleháme si smetanu se zakysanou smetanou a ztužovačem (ztužovač a zakys.smetana není nutná) a rozetřeme navrch dortu a dáme opět chladit a tuhnout do lednice

Můžeme dort nechat tuhnout i přes noc a ozdobit šlehačkou až před podáváním.

Zveřejněno 27. 10. 2011

Poznámka autorky Lilith-Isa

Recept je z časopisu RECEPTY CO DŮM DAL a původně je s jablky,já potřebovala něco udělat ze zbytkem ananasu tak jsem použila ten.

pro ty co neradi ananas je recept stejný jen se dává 800g jablek,350 ml vody a 1 smotek celé skořice který se použije při sváření vody s cukrem a citronovou šťávou,jinak postup zůstává stejný.

Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasový dort s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXBp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasový dort s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXBp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jednoduchá a určite aj chutná :-p:yes:+1

:-8 díky moc

Kde je ananas;-)je dobré všechno:-p+4:yes:

Hm, bude asi dobrý:yes:

dobre si to vymaslela @spagetka vtedy by som si dala aj ja,super receptík...:-p:yes:

Hm, to vypadá výborně a šlo by i pro diabetiky, ti by měli ananas, piškoty dia jsou taky a cukr dia taky ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
ananasový dort se zakysanou smetanou, ananasový dort, piskotový ananasovy dort, nepečený ananasový dort, dort s piškoty, nepečený dort s ananasem, piškotový dort se zakysanou smetanou, co udělat z ananasu, ananas s piškoty, piškot do dortové formy, ananasový nepečený dort, míša řezy se zakysanou smetanou, svareni vody s cukrem, nepečený ananasový dort se zakysanou smetanou, co udelat z piskotu, ananas a piskoty, dorty nebo řezy s šlehačkou nebo zakys, piškot s ananasem, svareni smetany ke šlehání, dort z piškotů se zakysanou smetanou a šlehačkou

Suroviny:
ananas, piškoty, voda, smetana ke šlehání, citron, pudink vanilkový, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu