Zasněžená chaloupka
Zasněžená chaloupka je sice trochu náročnější dezert, ale výsledný efekt stojí za to. Kakaový piškot s oříšky vyřezaný do tvaru chaloupky a naplněný máslovo-tvarohovým krémem. Zdobení kokosem jen podtrhuje zimní atmosféru.
Suroviny pro 1 kus
Hranatá forma 10x25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 201 kJ / 6 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,97 g |
Tuky | 440,54 g |
Vláknina | 23,90 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 373,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chlebíčkovou formu o rozměrech 10x25 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ji ale vyložit pečicím papírem.
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme ne úplně pevný sníh a přidáme do něj 1 lžíci cukru. Společně došleháme do tuhého sněhu.
Krok 3: Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh a mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a kypřicím práškem. Těsto vlijeme do připravené formy.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a nejdříve pečeme 20 minut při 150-160 °C, potom zesílíme na 175 °C a pečeme dalších asi 25 minut (celkově 45-50 minut).
Krok 5: Z 200 ml mléka a 2 lžic krupice uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.
Krok 6: Máslo ušleháme s cukrem do pěny, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citronovou šťávou.
Krok 7: U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře. Prostředky na obou stranách si označíme párátky a opatrně střechu odložíme bokem.
Krok 8: Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme.
Krok 9: Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc.
Krok 10: Krájíme až na druhý den.
Zveřejněno 13. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zasněžená chaloupka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Bn
Moje poznámka
Zasněžená chaloupka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Bn
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 17 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 19 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 21 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 21 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 6 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 9 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 10 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 10 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 12 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 12 hodinami
Tématické fráze:
kokosová chaloupka,
obrázky chaloupek,
zasněžená střecha,
zasněžená perníková chaloupka,
dort ve tvaru chaloupky,
zasněžené obrázky,
obrázek chaloupky,
zasněžená střecha zákusek,
foto chaloupky,
zaněžená chaloupka recept katarinka,
recepty z bílků,
zasnězená chalouka,
zasnezene,
obrázek chaloupka,
zasněžená,
vánoční zasněžená chaloupka,
řezy chaloupka,
dort ve tvaru chaloupky foto,
zasnezene mandle recept,
zasnezene mandle recept
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
ořechy mleté,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
cukr krystal,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
krupice,
cukr moučkový,
tvaroh,
máslo,
rum,
šťáva citronová,
marmeláda,
kokos
Komentáře (56)
Dovolím si přidat foto.
Já krájela až druhý den, tvaroh s máslem pěkně ztuhl.
Jak píši, aby byl řez hezčí a tvaroh se netáhl, nahřej nůž a potom krájej. Ale to určitě znáš.
Máš lepší komín, než já
Díky za vyzkoušení a díky za fotku, udělala jsi mi opravdu radost
Ne vážně, to zvládneš, věřím Ti
Patří tam 2 lžíce, je dopsáno, díky za upozornění
Taky jsem se obávala, ale zapíchla jsem nožem na jedné straně do úhlu a pomalu prořezávala, že jsem nůž ani moc nevytahovala a šlo to fakt dobře.
Ono to máslové těsto, jak ztuhne, je rozhodně tužší než piškotové (z toho by to asi tak dobře nešlo...).
Neboj, to zvládneš