Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s žampiony a paprikou

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kociska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 206 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny170,94 g
Tuky26,10 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 433 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda) a přihodíme maso. Krok 2: Orestujeme ze všech stran, zalijeme cca půl hrnkem vařící vody, přidáme pepř dle chuti, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut, dokud maso nebublá ve vlastní šťávě. Krok 3: Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme jednu plechovku žampionů a je-li třeba, dochutíme podravkou. Krok 4: Vaříme tak 45 minut, maso by mělo být už měkké. Přidáme druhou plechovku žampionů a papriku. Podle potřeby zahustíme, nebo zahušťovat ani nemusíme, záleží na chuti. Jako příloha je vhodná rýže, brambory, či jen pečivo. Krok 5: Místo papriky z konzervy můžeme použít čerstvé barevné sladké papriky, nebo kapii. Jídlo je pak svěžejší - nutné sníst hned, za dvě hodiny už papričky změknou. A kdo má rád pálivé, přihodí chilli papričku.

Zveřejněno 22. 10. 2011

Poznámka autora kociska

Velmi jednoduchý recept, dá se jíst jen s pečivem, nezahuštěné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjmQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maris: dekuji za inspiraci :)
Iljusa: Jéje, fotka :-D No musím uznat, !velmi! povedená :-D

Maris - nemůžu jinak než ti napsat, fotka pokrmu velmi:-! lákavá. Strašně se mi líbí, že i když probíhá soutěž s přidáváním fotek, tvé fotky (i Elizy, E. Hubové) mají stále perfektní úroveň - radost pohledět.
Pokrm znám - posílám bodík

Použila jsem žampiony s lesnímí houbami půl na půl, kapie dodaly pikantnost - výsledek byl moc dobrý:yes::-p+

Ono to chce sníst ale pak rychle, jinak to stejně změkne :-D Přítel rád i ty kozervované, tak to střídám :) díky

Podobně dělám, jen žampiony i papriky volím čerstvé, mám ráda křupavost, což z konzervy nedocílím...;-):-p:yes:

Tématické fráze:
pokrmy ze žampionů, vepřové na žampionech, pokrmy se žampiony, pokrmy z žampionů, žampiony v plechovce, žampiony ve sladkokyselém nálevu, vepřové na paprice a žampiony, vepřové s žampiony a paprikou, žampiony s paprikou, vepřové se žampiony, vepřové na paprice s žampionama, recepty se žampiony, vepřové maso s žampiony, vepřové nudličky maso recepty, pokrm ze žampionů, vepřové kostky se žampiony a paprikami, veprove s paprikou a zampiony, vepřové na žampionech z konzervy, omacka se žampiony a paprikou, recepty na gulaš s e žampiony

Suroviny:
maso vepřové, paprika sterilovaná, žampióny, cibule, sůl, pepř, vývar masový, podravka, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu