Dušené vepřové s paprikou, žampiony a pestem

thomassinno Kuchař: thomassinno

Doba přípravy: 40 minut příprava + 12 hodin naložení masa 4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

500 gr vepřové plece (kýta, krček)
1 střední cibule
olej
sůl
pepř
kmín
koření Zlaté kuře
1 dcl Metaxy
200 g žampionu
1 vetší červená paprika
troška Solamylu
voda nebo bujon na podlití
1 PL Pesto ala Genovese
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme ( jemně ), opepříme, posypeme kořením na zlaté kuře. Dáme do mísy, přelijeme cca 1,5 dcl oleje a 1 dcl metaxy. Necháme 12 hodin marinovat v lednici.

  2. Do kastrolu si dáme na olej zesklovatět cibulku, přidáme na drobno nakrájenou papriku, žampiony, lžíci pesta a dukladně promícháme.

  3. Na směs přidáme maso, podlejeme troškou vody nebo bujonu a cca 30 minut dusíme na mírném ohni.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme troškou solamylu rozmíchaného ve vodě ( ale není nutné ) a mužeme podávat.

Poznámka

Vhodná příloha jsou těstoviny, rýže, jak kdo má rád.

Já si uvařil Penne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 234 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené vepřové s paprikou, žampiony a pestem

Tématické fráze: dušené žampiony vepřové s paprikou veprovy krcek recepty dušený krček dusene veprove na zampionech dušené maso s paprikou vepřové z paprikama vepřový krček na žampionech krček na zampionech mail metaxa-hospital.gr loc:cz vepřové na paprice se žampiony vepřové plátky s paprikou dušený vepřový krček krček na paprice recept dušená vepřová kýta na žampionech recepty vepřové plecko s parikou dušené vepřové plátky na žampionech vepřové spaprikou paprikove pesto zampiony s paprikou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít