Nadívaný bažant
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí plnou chutí. Žádá si jen o něco delší čas v troubě než kuře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 229,41 g |
Vláknina | 21,56 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mandle oloupeme a jemně nakrájíme.
Krok 2: V misce umícháme máslo, žloutky a tekuté polévkové koření. Přidáme navlhčené rohlíky, osolíme a opepříme. Přidáme petržel, rozinky a mandle.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky.
Krok 4: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
Krok 5: Otvor sepneme párátky. Bažanta poklademe kousky másla a dáme do máslem vymazaného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C.
Krok 6: Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. V polovině pečení přidáme k bažantovi. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 60-90 minut (dle velikosti).
Krok 7: Bažanta vyndáme a naporcujeme.
Krok 8: Jablka protlačíme přes sítko a přidáme k nim brusinky a marmeládu. Promícháme a podáváme k masu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Moje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 2 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 14 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 19 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 12 minutami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 1 hodinou
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 11 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 13 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 14 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty na bažanta,
příprava bažanta,
recept na bažanta,
bažant příprava,
recept bažant,
příprava bažanta na pečení,
bažant recepty,
jak připravit bažanta,
jak upéct bažanta,
recepty z bažanta,
bažant recept,
top recepty bažant,
jak uvařit bažanta,
bažant s nádivkou,
recepty na přípravu bažanta,
bažant,
polévka z bažanta,
pečený bažant s nádivkou,
recept z bažanta,
recept na nadivaneho bažanta
Suroviny:
bažant,
sůl,
máslo,
víno bílé,
jablko,
brusinky zavařené,
marmeláda šípková,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (7)
neuvěřitelný,