Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,63 g |
Tuky | 11,91 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 2: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle.
Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 3: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru.
Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 2: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle.
Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 3: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru.
Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Zveřejněno 11. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Moje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 11 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 26 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
SonaErbanova před 1 hodinou
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 2 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 2 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 3 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 4 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct štrůdl,
cim potrit strudl,
jak dlouho se peče štrůdl,
pečení štrúdlu,
doba peceni strudlu,
štrůdl doba pečení,
teplota peceni strudlu,
jak dlouho péct štrůdl z listového těsta,
strudl teplota peceni,
štrúdl teplota,
delka peceni strudlu,
listové těsto teplota pečení,
jak pect strudl,
jak se pece strudl,
při jaké teplotě péct listové těsto,
peceme strudl,
štrůdl s kypřicím práškem,
teplota při pečení štrůdlu,
těsto na štrůdl s kypřícím práškem,
pri jake teplote pect strudl
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice,
skořice,
rozinky,
mandle,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (14)
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1