Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Domácí majonézu a tatarku oceníte zejména na letních grilovačkách. Stačí pár surovin, ponorný mixér, vysoká nádoba a za pár sekund máte hotovo. Dochutit můžete dle svých chutí. Jinou už nebudete chtít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 217 kJ / 2 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,58 g |
| Tuky | 262,36 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 280 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Ponorný mixér dáme na dno nádoby se surovinami, zapneme a velmi pomalu táhneme směrem vzhůru, zatímco se suroviny spolu mixují (pohyb působí jako píst). Krok 2: Na přípravu tatarky nejprve připravíme majonézu. Poté omyjeme okurku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli a okurku vmícháme do připravené majonézy.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Moje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 32 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 33 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 59 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Tématické fráze:
majonéza za 5 vteřin,
domaci tatarka z majonezy,
majonéza recept,
domácí tatarka bez majonézy,
domácí tatarka,
tatarka recept,
recept na majonézu,
jak udělat majonézu,
blesková majonéza,
jak udelat tatarku,
recept na rychlou tatarku z celých vajec,
jak se dela tatarka,
jak dlouho vydrzi domaci majoneza,
tatarka,
jak vyrobit majonézu,
recept na tatarku,
domácí majonéza recept,
jak udělat domácí majonézu,
jak vyrobit tatarku,
blesková domácí majonéza
Suroviny:
olej,
vejce,
hořčice,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
okurky sterilované,
cibule
Komentáře (142)
Ať si tu jejich nestydatě drahou nechají
Si už nevzpomenu jak Pejsek a kočička slavili 28.října.
Nouze naučila prý Dalibora housti a mně byl trn z paty vytržen díky tomuto receptu
***
www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-chlebicky-recepty.html
Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu ..
Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.
Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
zizala
Nic se nedeje
casino
Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci
je možno nahradit ten tyčový mixér klasickým mixérem, případně sekáčkem? Nedávno mi můj "tyčák" odešel
Díky a hezký den
...jak píše lecinka: níže, ono to není zas až tak choulostivá záležitost
Pokud je "tyčák" 6cm, tak to spolehlivě funguje i v nádobě 8cm
Ta nádoba na foto má dole v průměru 7cm... Může být i trochu větší, ale ne moc. Ať se podaří
Majonéza-tatarka je krásně hustá a velice chutná
Ani nedokážu říci jak dlouho vydrží, nám se nezkazila zatím nikdy, tak uvidíte,vyzkoušíte
Hlavně, že chutná
Takže super.
Padesáté kladné hodnocení uděleno
Už tatarku z obchodu nekoupím.
nechala jsem to být,(jsem byla vytočená) vrazila jsem tu sr.. do lednice s tím, že "to" použiji do bábovky. Dnes jsem odlila olej, jelikož si to sedlo, cca 150 ml nechala a skusila to znovu a majonéza na světě. Neuvěřitelné
nedodržuju žádnou teplotu a ani postup... jen naláduju do uzké nádoby , dám tyčku na dno a jedu nahoru,pokud není hned, opakuji... ale zatím s kladným výsledkem .... nevím co poradit
Dvakrát zkoušeno a 2x sr.čka
Citron zdravější je, to jo, ale ocet tedy kyselina octová je někde úplně jinde
CHUTNÁ JAKO TA KUPOVANÁ ,,HELLLMANS\'\'