Čokoládky na sušence
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Lahodná čokoládová směs na křupavé máslové sušence bude chutnat nejen dětem. Postačí vám silikonová formička na výrobu čokoládových tvarů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 052 kJ / 3 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,37 g |
| Tuky | 182,72 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 514,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvedené suroviny na těsto vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme je asi do poloviny silikonových formiček.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Pokud máme vykrájená kolečka, uložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme dorůžova asi 10-15 minut (dle tloušťky těsta). Po vychladnutí vyklopíme upečené těsto z formiček nebo sundáme z plechu.
Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku, který ponoříme do horké vody. Za stálého míchání necháme rozpustit a propojit v hladkou čokoládovou hmotu.
Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem.
Krok 7: Necháme ji lehce zatuhnout a potom s citem vložíme do každé jedno upečené linecké kolečko vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké čokolády by sušenka až příliš klesla.
Krok 8: Necháme zatuhnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Moje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 7 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 13 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 14 hodinami
Tématické fráze:
čokoládky recept,
cim zahustit čokoládu,
domácí čokoláda do formiček,
malé čokoládky,
jak zahustit čokoladu,
čokoládky do formiček,
čokoláda do silikonových formiček recept,
jak vyklopit čokoládu z formiček,
čokoládky,
cim zahustit čokoláda,
čokoládka,
recept na čokoládky,
sušenky recept,
susenky do formicek,
silikonové formičky na čokoládu,
rychlá domaci cokoláda do formicek,
čokolada z ivy,
malé čokoládky s obrázky,
čím zahustit domácí čokoládu,
ztuhlé čokoládky
Suroviny:
solamyl,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
smetana zakysaná,
čokoláda,
tuk 100%,
čokoláda
Komentáře (51)
Ale ta čokoláda to zakryje
To bude dobrý, uvidíš
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo
Eliza: co jsou děti vyšší než rodiče, peču dá se říci z nutnosti max. 4-5 druhů a každý rok vše nové neznámé
A k receptu - co bychom dnes my ženy pekly a vymýšlely bez těch stále nových a lepších technologií - např. silikonu. Když si vzpomenu, jak se dávaly plechové formičky na mráz, aby čokoláda co nejvíce ztuhla a potom 1/2 hodiny se s formičkami mlátilo a pochválena byla ta, která šla dobrovolně