Čokoládky na sušence
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Lahodná čokoládová směs na křupavé máslové sušence bude chutnat nejen dětem. Postačí vám silikonová formička na výrobu čokoládových tvarů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 052 kJ / 3 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,37 g |
| Tuky | 182,72 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 514,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvedené suroviny na těsto vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme je asi do poloviny silikonových formiček.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Pokud máme vykrájená kolečka, uložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme dorůžova asi 10-15 minut (dle tloušťky těsta). Po vychladnutí vyklopíme upečené těsto z formiček nebo sundáme z plechu.
Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku, který ponoříme do horké vody. Za stálého míchání necháme rozpustit a propojit v hladkou čokoládovou hmotu.
Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem.
Krok 7: Necháme ji lehce zatuhnout a potom s citem vložíme do každé jedno upečené linecké kolečko vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké čokolády by sušenka až příliš klesla.
Krok 8: Necháme zatuhnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Moje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 22 minutami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 23 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 56 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 57 minutami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 1 hodinou
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 1 hodinou
Dortová lízátka
ToQua před 1 hodinou
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 1 hodinou
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 2 hodinami
Tvarohová štola
Ba30@ před 3 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 4 hodinami
Tématické fráze:
čokoládky recept,
cim zahustit čokoládu,
domácí čokoláda do formiček,
malé čokoládky,
jak zahustit čokoladu,
čokoládky do formiček,
čokoláda do silikonových formiček recept,
jak vyklopit čokoládu z formiček,
čokoládky,
cim zahustit čokoláda,
čokoládka,
recept na čokoládky,
sušenky recept,
susenky do formicek,
silikonové formičky na čokoládu,
rychlá domaci cokoláda do formicek,
čokolada z ivy,
malé čokoládky s obrázky,
čím zahustit domácí čokoládu,
ztuhlé čokoládky
Suroviny:
solamyl,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
smetana zakysaná,
čokoláda,
tuk 100%,
čokoláda
Komentáře (51)
Ale ta čokoláda to zakryje
To bude dobrý, uvidíš
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo
Eliza: co jsou děti vyšší než rodiče, peču dá se říci z nutnosti max. 4-5 druhů a každý rok vše nové neznámé
A k receptu - co bychom dnes my ženy pekly a vymýšlely bez těch stále nových a lepších technologií - např. silikonu. Když si vzpomenu, jak se dávaly plechové formičky na mráz, aby čokoláda co nejvíce ztuhla a potom 1/2 hodiny se s formičkami mlátilo a pochválena byla ta, která šla dobrovolně