Králík pikant
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté. Skvěle se hodí k jakékoli úpravě brambor nebo i k rýži.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 958 kJ / 1 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,87 g |
| Tuky | 160,26 g |
| Vláknina | 15,77 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,06 g |
| Sůl | 17,60 g |
| Sacharidy | 44,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcujeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky.
Krok 3: V oleji promísíme koření s kečupem, hořčicí, nakrájenou cibulí a česnekem. Směs spojíme s vodou a naporcované maso v ní necháme nejméně dva dny uležet.
Krok 4: Pod odležení maso pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.
Krok 5: Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli úpravě a nebo také rýže.
Zveřejněno 24. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík pikant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjZW
Moje poznámka
Králík pikant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjZW
Nejnovější recepty
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí čokoláda
Přidáno před 2 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 15 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 17 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
RETRO pudink
radimlaska10 před 12 minutami
Dýňový koláč
DvorMar před 38 minutami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 1 hodinou
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 6 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 8 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 14 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 14 hodinami
Květákové placičky
Valis před 15 hodinami
Tématické fráze:
pikantní králík,
vynikající králík,
králík recepty,
králík pikant,
top recepty králík,
recepty na kralika,
králík recepty bezkonkurenční,
recepty z králíka,
recept na králíka,
králík s bramborovou kaší,
recept z králíka,
králík recept,
pikantní králík recept,
králík pikantní,
pikant králík,
beřovický králík,
kuře králík v pikantní omáčce,
pikantni peceny kralik,
králík s kaší,
recepty králík
Suroviny:
králík,
cibule,
česnek,
olej,
voda,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
hořčice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
My jsme omáčku zjemnili sladkou smetanou a podávali s knedlíkem.
Musíte mít rádi:
1. česnek
2. úžasně ochucenécho šťavnatého a rozpadajícího se králíka.
Kdo říká, že je králík suchý, nezkusil tento recept
Bod letí, to je jasné!!