Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| Tuky | 56,19 g |
| Vláknina | 0,03 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.
Krok 2: Odlijeme si cca 200 ml mléka.
Krok 3: Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.
Krok 4: Metličkou si smícháme cukr, maizenu, žloutky a 200 ml mléka, mícháme dokud nemáme směs dobře promíchanou bez žmolků. Za stálého míchání nalejeme horké mléko na předcházející směs ze žloutků.
Krok 5: Dáme opět vařit na mírný oheň a vařečkou mícháme dokud krém nezhoustne. Poté vyjmeme z krému skořici a kůru.
Krok 6: Krém nalijeme do ohnivzdorných mističek a necháme vychladit.
Krok 7: Před konzumací posypeme vršek krému cukrem a flambovací pistolí ho roztavíme na karamel.
Zveřejněno 31. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Moje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 39 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 58 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
krem brule,
flambovací pistole recepty,
krém z maizeny,
catalanský krem,
španělský dezert,
katalánský pudink,
crem brule,
recepty s flambovací pistoli,
spanelsky flan,
pudink katalánský,
španělské dezerty recepty,
recept dity p. na krém brulee,
creme catalunia,
krém brule recept,
co je to maizena,
krém brüle pistole,
dita p creme brule,
flambovací pistole - recepty,
recept krem brule,
flambovací pistole recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
žloutek,
cukr,
škrob kukuřičný,
skořice,
cukr
Komentáře (20)
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím