Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 119,25 g | 
| Tuky | 145,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 345 mg | 
| Sodík | 2,63 g | 
| Sůl | 6,50 g | 
| Sacharidy | 0,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olejem.
	Krok 2: Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ně panenku a zamotáme. Takto zabalíme oba kusy panenky.
	Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme.
	Krok 4: Potom ji umístíme do pekáčku, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, abychom panenku nevysušili.
	Krok 5: Po upečení panenku nakrájíme a podáváme se šťouchanými bramborami se slaninou nebo bez slaniny.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Moje poznámka
					
				
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová panenka, 
						
						
							vepřová panenka recepty, 
						
						
							vepřová panenka ve slanině, 
						
						
							veprova panenka zabalena ve slanine, 
						
						
							veprova panenka recept, 
						
						
							panenka ve slanině, 
						
						
							vepřová panenka na slanině, 
						
						
							recept na vepřovou panenku, 
						
						
							recepty z veprove panenky, 
						
						
							veprova panenka top recepty, 
						
						
							vepřová panenka se slaninou, 
						
						
							pečená vepřová panenka na slanině, 
						
						
							šťavnatá vepřová panenka, 
						
						
							veprova panenka slanina, 
						
						
							recepty na vepřovou panenku, 
						
						
							pečená panenka ve slanině, 
						
						
							panenka zabalená ve slanině, 
						
						
							vepřová panenka se šťouchanými brambory, 
						
						
							recept panenka ve slanině, 
						
						
							recept veprova panenka
						
					
						Suroviny:
						
							panenka vepřová, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř drcený, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (18)
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská
Přiložila jsem foto.