Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 024 kJ / 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| Tuky | 20,10 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 10,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar.
Krok 2: Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí cibuli, kterou zesklovatíme a přidáme připravenou zeleninu, promícháváme, restujeme a když začíná zelenina měknout, vyndáme si do mističky 1/3 směsi bokem, na pánev si přidáme vývar, muškátový oříšek a dusíme úplně do měkka.
Krok 3: Poté vše v pánvi rozmixujeme ručním mixerem, přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali bokem, dosolíme bude-li třeba, zalijeme smetanou, promícháme a necháme převařit. Omáčka musí mít konzistenci jako třeba Tatarská omáčka.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Moje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Nejnovější recepty
Křupavé domácí housky
Přidáno před 41 minutami
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 18 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 19 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 19 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 7 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 10 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 11 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 11 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 13 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 13 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 13 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 14 hodinami
Tématické fráze:
savoyská omáčka,
omacka namlete,
savojska onacka recept,
savojská,
omačka k smazenemu masu,
savojská kuchyně,
pokrm ze savojska,
savojská směs,
veprove po savojsku,
savojsko,
recepty k obedu,
recepty k obedu omačky
Suroviny:
bulva celerová,
kořen petržele,
cibule,
pórek,
vývar,
smetana,
pepř mletý,
ořech muškátový,
máslo,
sůl
Komentáře (12)
asi přehmat, ne
jinak to vůbec nevypadá špatně