Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský chléb

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 375 min Doba přípravy: 375 min

375 min (375 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velikosti jedlíků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 525 kJ /
1 560 kcal
Bílkoviny46,11 g
Tuky20,30 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy292,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Krok 2: Když zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme a chléb z nádoby vyklopíme.

Zveřejněno 20. 2. 2011

Poznámka autora clupmi

Jak jsem si všiml, většina jiných pekáren dávkuje suroviny v opačném pořadí. Celkový výsledek záleží na kvalitě a jakosti použité mouky. V tomto případě Biomouka pšeničná hladká, Biomlýn, s.r.o., provoz Březník 254, 675 74 okr. Třebíč. Už jsem měl výsledky mnohem lepší.http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNW0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNW0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prosím Vás nemáte někdo manual na dom. Pekárnu,, Bread Maker 901?? scháním ji všude ale marně. Chtěl bych taky vyzkoušet chleba, nemám možnost přeložení: děkuji moc za odpověďi Jindra:-(

Alustra: Na mé pekárně Panasonic SD-253 trvá speciální program Fransosisch (s přehlasovaným o) 6 hodin. Proto stačí tak malé množství droždí a nemusí se přidávat cukr. Potom je struktura střída taková "otevřená" s velkými póry. Samozřejmě záleží na kvalitě mouky, ale je to automat, takže jaké jsou tam časy a teploty v daných okamžicích vůbec netuším.:-*:-K

Do žiadneho chleba nepridávam cukor a cesto krásne vybehne. Používam ale čerstvé droždie, nie sušené. So sušeným nemám skúsenosti pri pečení chleba. ;-)

Ahoj dala jsem suroviny přesně podle receptu ael chleba se nepovedl. Nevim jestli je to tím že muj program Francouzský je na 3 hod. Nebo je v tom receptu málo droždí já vetšinou dávám na chleba 2 lžičky droždí. A také mi v tom receptu chybí cukr. Nevíte kde byla zrada?

kac.enka: Ne, nepřidává. Receptura je přesně podle návodu k pekárně Panasonic.

Krásný chlebík, chtěla bych ho zkusit ale opravdu se tam nepřidává aspoň lžička cukru k aktivaci droždí??

Pekáren je na trhu obrovské množství a každá je jiná. Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru. :-K

Tak mě to nedalo a chleba jsem vyzkoušela;-)jak jsem už psala,mám na pečce program French,tak jsem to dala na to a tu je výsledek;-)přidám fotku,pokud bys jí tam nechtěl,tak jí smažu;-):-))jinak chleba mi chutná,je dobrý a nádherně voní:-)) a ještě jsem přidala do chleba trochu kmínu:-))

Tak já mám na pekárně program French-Francouzský chléb,ale jestli peče 6 hod nevím,protože jsem to ještě nezkoušela,mám pekárnu krátkou chvíli;-) asi budu muset zkusit,chlebík se mi moc líbí a já jsem taková,že vše vyzkouším;-)tak do toho půjdu adám info jak to dopadlo:-Da tobě zatím posílám bodíka,protože se mi rcp líbí:-D:-D

evikc07 tak dej pak vědět, jak se upekl, jo? Třeba i os. vzkaz, kdybych to přehlídla, zajímá mne ten chlebík;-)

Právě jsem dala ingredience do pekárny, tak uvidíme, jak se povede;-) Ale také nemám žadný program na pekárně Morphy Richards na šest hodin:-(

Clupmi, 6 hodin:-O, to koukám, ale ani já na ETĚ Delikates tento program taky nemám a všechny chleby mi udělá DP, ale peču v troubě, ty tvary z DP se mi nelíbí. To nic nevadí tomu, že ho máš pěknej na průřezu a tak máš 5.bodík:yes:

Ten vypadá krásně!Taky nemám na pekárně 6hod.program.:yes:

Krásný chleba, ale mám dojem, že program na mé pekárně UNOLD nemám program, který má 6 hodin:-O Hodně zajímavé jsou také ty suroviny v opačném gardu:-O. Ale krásný chleba na řezu!!:yes:

Určitě na něj jednou dojde:yes:

Tématické fráze:
francouzský chléb z domácí pekárny, francouzký chléb, francouský chléb, francouzsky chleba z domaci pekarny, francouzký chleba, francouzský chléb domácí pekárna, francouzsky chleb v domaci pekarne, francouzský chléb z pekárny, domácí francouzský chléb, biomlýn březník, domácí pekárna francouzský chléb, recept na domácí francouzský chléb, francousky chleba, francouzký chléb recept, francouzsky chleb pekarna, chleba z domácí pekárny recepty, francouzský chleba z pekárny, recept na francouzký chléb, aktivace drozdi, francouzskychlebrecept

Suroviny:
droždí instantní, mouka pšeničná, máslo, sůl, voda

Přidat fotografie receptu