

Francouzské housky
Suroviny
- 150 g mouky (na domácí chleba)
- 350 g hladké mouky
- 100 ml kefíru
- 150 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 20 g droždí
- 1 lžíce hořčice
- 5 nožiček párků (měla jsem Vídeňské)
- 150 g Anglické slaniny
- Na pomazání:
- lžíce oleje
- trochu grilovacího koření
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto.
Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout.
Potom bochánky uprostřed rozřízneme, vymázneme hořčicí, vložíme půl nožičky párku, položíme Anglickou slaninou a pomažeme směsí oleje a koření.P ečeme asi půl hodiny na 200°, podle trouby, protože každá peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem vyfotit jinak,ale nestačila jsem to, protože housky hned zmizely. Inspirovala jsem se z letáku, myslím Alberta, tam měli navrchu nejspíš špek, ale doma byla jenom Anglická slanina, tak jsem jí použila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské housky
-
vladi: ehm, ty párky v rohlíku děláme doma taky tak :D, akorát tu hořčici nacpu ještě do té díry udělané vařečkou, k tomu ještě co nejvíc oválím párek v hořčici než ho vložím dovnitř, no a ten vrch taky ještě pokapu.. Podle sestry až moc hořčice, ale pro mě akorát, nebo i málo :D :D
-
No... v Albertu mají bud anglický rohlík, to je bagetka na ní nějaké koření, a slanina se sýrem, potom Albert má ještě francouzské rohlíky, a to je kratší bagetka, rozříznutá a v ní párek a ještě je navrchu položen plátek sýru. To Vaše vypadá jako kombinace obou dvou..
to není vůbec špatný nápad, děkuji za recept
-
dala bych si hned, taková mňamka
-
také bylo u nás /asi tak před 15-ti lety/ období, že se dělaly párky v rohlíku - po "domácku" do kupovaného rohlíku se udělala díra vařečkou a vsunul ohřátý párek a pokapalo se to kečupem-hořčicí- tohle vypadá dobře.
-
tiež si myslím...
keď som mala deti školopovinné, často som im do školy niečo takéto robila (párok zapečený v kysnutom ceste) a vždy to mali radi. Toto je taká krajšia verzia.
-
To vypaadá dobře,