Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 423 kJ /
1 774 kcal
Bílkoviny61,55 g
Tuky51,24 g
Vláknina1,65 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 651 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy261,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr, žloutky (jeden po druhém) a nakonec mouku (tu jen krátce a rychle). Krok 2: Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečicím papírem a pomazaný máslem. Snažíme se, aby bylo po celé ploše stejně vysoké. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na prostředním roštu asi 10 min při 180°C. Krok 4: Vyndáme po zrůžovění povrchu. Okraje těsta se začnou odlupovat od papíru. Pozor, nepřepéct. Jinak bude těsto vysušené a bude se lámat. Krok 5: Sesuneme z plechu ihned i s papírem na linku a necháme vychladnout (nerolovat). Po úplném vychladnutí opatrně od všech rohů nadzvedneme a uvolníme pečicí papír. Necháme ale stále ležet na papíru. Krok 6: Krém: Z mléka a pudingového prášku uvaříme puding a pod celofánem necháme vychladnout do vlažné teploty. Přendáme do šlehací mísy a za postupného šlehání přidáváme smetanu, koňak, cukr a po kouskách celé, ale hodně změklé máslo. Šleháme tak dlouho, až nám krém nabyde, zesvětlá a jsme spokojeni s množstvím a našlehanou strukturou. Krém z 1 kostky másla je na dvě rolády. Krok 7: Chladnou roládu pomažeme slabě džemem a polovinou krému. Krok 8: Posypeme pokrájenými mandarinkami z přecezeného kompotu a zabalíme co nejpevněji z delší strany. Krok 9: Roládu otočíme tak, aby spoj byl vždy na středu vespod, slabě natřeme krémem celou roládu a obalíme třeba kokosem.

Zveřejněno 3. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzx4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzx4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyloženě se mi povedla.Děkuji.Pěkná práce s těstem,rychlé a chutné.:-K

:-)) Výbornááááá!!!! A to jsem místo napřed cukru dala mouku, takže mouka nebyla jen krátce a rychle ;-) a povedla se. Bodík jako vyšitý :yes:

jarmilarohrerova 16. 10. 2011 18:03
Moc hezké skusím to také.:-))

Napsaný recept je na 1 roládu.

mám ještě malinkej dotaz množství těsta je na jednu nebo dvě rolády ????jinak roládka se povedla ale je růžová :-D a dokonce i doma chutná:-K

Krásné:-p:yes:+36

Tak to mám moc velkou radost.Ať chutná.:-p

úžasná roláda ušleháno během chvilky a upečená taky a jak je krásně těsto nadýchané :-) teď tu byla i sousedka a utíkala domu péct :-D. Teď ji jdu natřít, zamotat a nazdobit tak snad se mi to povede

:yes:+32:yes:

páni, to je ale nádhera:-O:-O:-O:yes::yes::yes::-O

Ty jsou přímo ukázkové,je škoda je krájet.:yes:

Júúúúúúú,to je krása.Asi bych to nedovolila ani nkrájet.Nádherné.

Tématické fráze:
roláda, rolady, recept na roládu, roláda recept, jak nazdobit roládu, recepty na rolády, recept roláda, recepty z bílků, rolády recepty, recepty moučníky, recepty rolády, štafetková roláda, roláda z bílku, recepty roláda, recepty na roladu, recept roláda recept, rolady recept, moučníky-rolady, jak zamotat roladu, jak nazdobit rolády

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krystal, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, smetana zakysaná, koňak vaječný, máslo, pečící papír

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu