Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,13 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.
Krok 2: Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.
Krok 3: Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinky na badyánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58Ov
Moje poznámka
Ledvinky na badyánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58Ov
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 29 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 46 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
ledvinky recept,
použití badyánu,
vepřové ledvinky,
vepřové ledvinky na slanině a cibulce,
ledvinky recepty,
do čeho namočit ledvinky,
vepřové srdce,
recepty ledvinky,
recept-ledvinky,
recept na ledvinky,
aby zmekly veprove ledvinky,
ledvinky na cibulce,
vepřové ledvinky po uhersku,
omacka na badyanu,
pouziti badyanu do vareni,
recepty ledviny na šťávě,
"vepřové ledviny" recept,
ledvinky
Suroviny:
ledvinky vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
párky,
badyán,
solamyl,
pepř,
olej olivový,
sůl
Komentáře (6)
Já ledvinky namočím přes noc do mléka už rozkrájené, aby to vzalo ten "puch", druhý den si v rychlovarné konvici několikrát uvařím vodu, aby byla vařící, ledvinky nasypu do síta a mnohokrát přeliju tou vařící vodou, nakonec je ještě proplachuju studenou, nechám okapat a tím jsou k použití bez jakéhokoli "fletoru"