

Ledvinky na badyánu
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové ledvinky
- 1 větší cibule
- 1 červená paprika (kapie)
- 1 párek (jiná uzenina)
- 2 - 3 hvězdičky badyánu
- Solamyl
- pepř
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.
Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.
Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.
Poznámka od kuchařky
Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ledvinky na badyánu
-
Jo, jsem zapomněla, když je pak dusíš, jde už jen libá vůně
-
No, Bibi byla rychlejší
-
vybusna, pokud to uděláš, jak to dělá Bibi, nebo já, tak ne. Namočit už vyčištěné a nakrájené přez noc do mléka, nebo i kyšky, na druhý den je několikrát propláchni vřelou vodou a pak teprve spracuj podle libosti. Vepřové jsou fajn, ale hovězí vždycky jsou trochu cítit, ikdybych dělala nevím, co
-
Výbušná, jen se vyjádři normálka, je to přece lidské a děláme to všichni bez výjimky
Já ledvinky namočím přes noc do mléka už rozkrájené, aby to vzalo ten "puch", druhý den si v rychlovarné konvici několikrát uvařím vodu, aby byla vařící, ledvinky nasypu do síta a mnohokrát přeliju tou vařící vodou, nakonec je ještě proplachuju studenou, nechám okapat a tím jsou k použití bez jakéhokoli "fletoru"Je fakt, že někdo to nesnáší, proto je nejí a přitom by si je dali. Chce to tu chvilku vydržet, já osobně s tím problém nemám.
-
bibi...necitit ladviny pri vareni po....no napisem to negustiozne, prepacte ale naozaj ma to zaujima...po moci?