Ledvinky na badyánu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

4 vepřové ledvinky
1 větší cibule
1 červená paprika (kapie)
1 párek (jiná uzenina)
2 - 3 hvězdičky badyánu
Solamyl
pepř
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.

  3. Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.

Poznámka

Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ledvinky na badyánu

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jo, jsem zapomněla, když je pak dusíš, jde už jen libá vůně:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, Bibi byla rychlejší:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    vybusna, pokud to uděláš, jak to dělá Bibi, nebo já, tak ne. Namočit už vyčištěné a nakrájené přez noc do mléka, nebo i kyšky, na druhý den je několikrát propláchni vřelou vodou a pak teprve spracuj podle libosti. Vepřové jsou fajn, ale hovězí vždycky jsou trochu cítit, ikdybych dělala nevím, co:-/

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Výbušná, jen se vyjádři normálka, je to přece lidské a děláme to všichni bez výjimky:-D
    Já ledvinky namočím přes noc do mléka už rozkrájené, aby to vzalo ten "puch", druhý den si v rychlovarné konvici několikrát uvařím vodu, aby byla vařící, ledvinky nasypu do síta a mnohokrát přeliju tou vařící vodou, nakonec je ještě proplachuju studenou, nechám okapat a tím jsou k použití bez jakéhokoli "fletoru";-) Je fakt, že někdo to nesnáší, proto je nejí a přitom by si je dali. Chce to tu chvilku vydržet, já osobně s tím problém nemám.:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi...necitit ladviny pri vareni po....no napisem to negustiozne, prepacte ale naozaj ma to zaujima...po moci?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: použití badyánu vepřové srdce omacka na badyanu do čeho namočit ledvinky pouziti badyanu do vareni ledvinky recept recepty ledvinky recepty ledviny na šťávě "vepřové ledviny" recept ledvinky

Zapomněl/a jsem heslo