Ledvinky na badyánu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

4 vepřové ledvinky
1 větší cibule
1 červená paprika (kapie)
1 párek (jiná uzenina)
2 - 3 hvězdičky badyánu
Solamyl
pepř
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.

  3. Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.

Poznámka

Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ledvinky na badyánu

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jo, jsem zapomněla, když je pak dusíš, jde už jen libá vůně:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, Bibi byla rychlejší:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vybusna, pokud to uděláš, jak to dělá Bibi, nebo já, tak ne. Namočit už vyčištěné a nakrájené přez noc do mléka, nebo i kyšky, na druhý den je několikrát propláchni vřelou vodou a pak teprve spracuj podle libosti. Vepřové jsou fajn, ale hovězí vždycky jsou trochu cítit, ikdybych dělala nevím, co:-/

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Výbušná, jen se vyjádři normálka, je to přece lidské a děláme to všichni bez výjimky:-D
    Já ledvinky namočím přes noc do mléka už rozkrájené, aby to vzalo ten "puch", druhý den si v rychlovarné konvici několikrát uvařím vodu, aby byla vařící, ledvinky nasypu do síta a mnohokrát přeliju tou vařící vodou, nakonec je ještě proplachuju studenou, nechám okapat a tím jsou k použití bez jakéhokoli "fletoru";-) Je fakt, že někdo to nesnáší, proto je nejí a přitom by si je dali. Chce to tu chvilku vydržet, já osobně s tím problém nemám.:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi...necitit ladviny pri vareni po....no napisem to negustiozne, prepacte ale naozaj ma to zaujima...po moci?

    Odpovědět

Tématické fráze: použití badyánu vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky recept vepřové srdce vepřové ledvinky po uhersku omacka na badyanu do čeho namočit ledvinky pouziti badyanu do vareni recepty ledvinky recepty ledviny na šťávě "vepřové ledviny" recept ledvinky

Zapomněl/a jsem heslo