Domácí koblihy
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 625 kJ / 3 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,71 g |
Tuky | 78,28 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 461,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.
Krok 3: Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.
Krok 4: Vypracujeme vláčné těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme ho 45 minut kynout.
Krok 5: Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 1 cm.
Krok 6: Z těsta vykrajujeme kolečka, na ně dáme vrstvu marmelády a přikryjeme dalším kolečkem těsta. Okraje přitlačíme prsty. Koblihy necháme ještě 20 minut kynout.
Krok 7: Do fritézy dáme tuk, který zahřejeme. Před smažením si dáváme pozor, aby koblihy nebyly od mouky. Koblihy musí být do poloviny svojí výšky v tuku a nesmí se dotýkat. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
Krok 8: Hotové koblihy naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Moje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 13 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno 5. 8. 2025 17:17:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 2 hodinami
Brynzovníky
Jan Nemec před 3 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 5 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 5 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 6 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 6 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 7 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 7 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 7 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
koblihy z domácí pekárny,
kobliha recept,
koblihy,
kynuté koblihy,
babiččiny koblihy,
koblihy bez droždí,
koblihy recepty,
vyroba koblih,
babiččiny recepty koblihy,
recept na koblihy,
kynute koblihy recept,
recept na koblihy bez droždí,
recepty koblihy,
recepty na koblihy,
recept na výborné koblihy,
recept na kynuté koblihy,
koblihy v domaci pekarne,
recept koblihy,
kynutý koblihy
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
máslo,
droždí,
rum,
žloutek,
sůl,
marmeláda,
tuk
Komentáře (5)
mate niekto skusenosti so vstrekovanim naplne priamo do hotovej ?