Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 043 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,98 g |
Tuky | 112,00 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 459,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.
Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme.
Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
Moje poznámka
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 12 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 11 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 15 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 16 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 16 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 16 hodinami
Tématické fráze:
kouzleni s těstem,
sladké hřebeny,
skořicové hřebeny,
hřebeny recepty,
domácí hřebeny,
kouzlení z těstem,
plundrovane testo z domaci pekarny,
recept na hřebeny,
pečivo hřeben,
hřeben s marmeládou,
pečení hřebenů,
domácí pečené hřebeny,
www kuzlení s těstem,
máslové zuby,
neco se skorici,
hrebeny s marmeladou,
peceni hrebeny,
recept na něco se skořicí,
recept na prky v teste,
můžou diabetici sladěnku
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
vejce,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
olej,
máslo,
skořice
Komentáře (86)
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů"
foto dodávám
S těstem se krásně pracovalo
Bodík jsem dala dříve
Děkuji
A že nedáš občas někam něco a nebo dáš víckrát,to se stane každému,ale krom toho,že to zprvu naštve,tam se zase zasmějem ne?
Uděluji zasloužený bod.
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotky
Máš je krásné dávám 100 bodů
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
cathlen:příště se polepším
V pekárně je to pouze bezpracnější.
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
Reny2: Islandem neprovokuj, jela bych hnedle
maris: Maruško, domácí pečivo se nás doma skoro vypařuje, pro nás téměř nekupujeme a ze širšího příbuzenstva - kdo dojde, zobne si