Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 043 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,98 g |
Tuky | 112,00 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 459,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.
Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme.
Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
Moje poznámka
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
kouzleni s těstem,
sladké hřebeny,
skořicové hřebeny,
hřebeny recepty,
domácí hřebeny,
kouzlení z těstem,
plundrovane testo z domaci pekarny,
recept na hřebeny,
pečivo hřeben,
hřeben s marmeládou,
pečení hřebenů,
domácí pečené hřebeny,
www kuzlení s těstem,
máslové zuby,
neco se skorici,
hrebeny s marmeladou,
peceni hrebeny,
recept na něco se skořicí,
recept na prky v teste,
můžou diabetici sladěnku
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
vejce,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
olej,
máslo,
skořice
Komentáře (86)
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů"
foto dodávám
S těstem se krásně pracovalo
Bodík jsem dala dříve
Děkuji
A že nedáš občas někam něco a nebo dáš víckrát,to se stane každému,ale krom toho,že to zprvu naštve,tam se zase zasmějem ne?
Uděluji zasloužený bod.
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotky
Máš je krásné dávám 100 bodů
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
cathlen:příště se polepším