Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Nejnovější recepty
Domácí tatarák z lososa
Přidáno před 26 minutami
Vanilková zmrzlina s jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 11 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno 22. 5. 2025 15:02
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 22. 5. 2025 13:17
Hermelín ve slanině
Přidáno 22. 5. 2025 11:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaové cookies
Ashelin před 1 hodinou
Tiramisu od Itala
Elzis před 3 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Robik před 3 hodinami
Kuřecí vývar z PH
Robik před 3 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Cinderka před 3 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
Standby před 8 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 9 hodinami
Buchty na páře
janatka před 9 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
těsto na croissanty,
croissanty recept,
recept na croissant,
recept na croissanty,
crosant recept,
croissanty,
těsto na croissant,
recept croissant,
crosant,
croissant,
crossiant,
croisant,
croisant recept,
crossant,
croissantové těsto,
crossiant recept,
recept na croisant,
recepty croissant,
recepty croisant
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí sušené,
cukr,
sůl,
vejce,
voda
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš
máš je luxusní