Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové píchance

Jablkové píchance jsou tradiční a dokonalý moučník z křehkého máslového těsta, které se doslova rozplývá na jazyku. Sladkokyselé plátky jablek se během pečení krásně propečou a vytvářejí jemně rustikální vzhled i chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

velký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 953 kJ /
4 769 kcal
Bílkoviny81,82 g
Tuky249,24 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 784 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy540,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 175 °C. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 5: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté, ale ne horké máslo a mléko. Když je vše dobře spojeno, přidáme solamyl. Naposled přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto vylijeme na připravený plech, poklademe nakrájenými jablky a poprášíme skořicovým cukrem. Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby na cca 175 °C a dáme péci až zrůžoví, což bude trvat asi 35 minut. Krok 8: Po upečení nevyklápíme, je to velmi křehké těsto, mohlo by se srazit. Necháme vychladnout.

TIP: Jablka v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové píchance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové píchance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jj: Děkuji za upozornění, jablka jsem do surovin dopsala. :-K

V surovinách na jablkové píchance chybí JABLKA:-D
Hlavně že každou chvíli překryje skoro celý displej reklama s nějakou pitomou kozou ...
Ale ten koláč je skvělý, znám ho z dětství, jsem ráda, že se tu našel s původním názvem. Jdu na to!

Dobroučké, krásně vláčné, fakt žádná sušina, Na můj malý plech s vnitřními rozměry 34 x 27 až dost vysoké. Upečený za 20 minut při 150st.:-)Určitě zase někdy zopakuji.Je to fajn rychlovka.Děkuji:yes::yes::yes::yes::yes:

michaela 7. 3. 2012 07:49
jak dlouho a na kolik stupnu se to ma pect?

vyborne testo,jen jsem jabka na vrch nastrouhala a to uz je moc stavnate.jinak supeeer.:yes:

Jak to, že mi tahle dobrota unikla :-O:-p:yes:, hned budu realizovat

PS:Oprava
Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vláčný.:yes:

Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vlášný.:yes:

Amiro, je škoda, že si ještě nikdo nevšiml tak dobrého koláče:yes: /mě inspirovalo datum vložení- 5.4. mám narozky/:-D:-D koláč je takový nadýchaný a myslím, že by byl dobrý i s jiným ovocem:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
jablkové recepty, jablkove moucniky, těsto na picu, pica těsto, jablkové rohlíčky, píchaný koláč, jablkovy píchanec, pica pec, bramborova pica, jak se dela pica, jablková buchta na plech, mail picacom.com loc:cz, recept jablkové rohlíčky, jak udělat picu, buchta s jablky na plech, pica recept na těsto, pec na picu, pece na picu, recepty,pica, pichany jablkovi kolac

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mléko, kypřící prášek do pečiva, solamyl, mouka hladká, jablko, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu