Filé se sardelovou čepicí

Eliza Kuchařka:

4 porce Ryby 12 názorů

512

Suroviny

4 porce rybího filé
150 g čerstvého sýra
3-4 lžičky sardelové pasty
1 malá cibule
2 lžíce sekaného čerstvého kopru
asi 3 lžíce smetany
sůl
máslo
malé nové brambory
cibule
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý sýr dobře promísíme se sardelovou pastou, podle potřeby povolíme smetanou a vmícháme slabé a krátké proužky cibule i sekaný kopr.

  2. Filé z jedné strany lehounce posolíme a touto stranou vložíme do pekáčku, vymazaného máslem.

  3. Na rybu navrstvíme sýrovo-sardelovou hmotu a okolo rozložíme celé (nebo na půlky pokrájené), oloupané či oškrábané brambůrky a čtvrtky cibulí, jejichž řezné strany jsme potřeli olivovým olejem.

  4. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 230-240°C a pečeme asi 35 minut.

  5. Brambory a cibuli občas prohrábneme, aby se opékaly ze všech stran.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filé se sardelovou čepicí

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou :-). Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou :-). Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli,dnes jsem realizovala, udělala jsem to pro nás dva a příště to budu dělat raději pro čtyři, chtěli jsme si totiž přidat a nebylo co, bylo to všechno v nás:-DPoužila jsem Aljašskou tresku a čerstvý sýr Lučinu. Bbylo to velmi dobré,až lahodné:-pbodíka jsem dala už minule a tak ti přidávám jen fotičku;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    kráááásnééé :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jej, to musí být moc dobré!!:-p Sardelku mám také ráda a v této kombinaci musí chutnat jídlo skvěle.Ukládám a určitě recept vyzkouším :-)Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak ještě vezmu na milost sardelku - tu já samotnou nemusím, ale tady s tím sýrem a koprem :-p;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Eli, bodík už je na místě. Moc hezký recept, brzy vyzkouším. Krásná fotky jako obvykle. :-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, použila jsem normálně "čerstvý sýr", on se i tak jmenuje. Ale myslím, že jde použít žervé, lučina apod. Prostě čerstvý - nezrající sýr.
    Za bodíky i komentáře moc děkuji...:-) Chutnalo nám všem a při dopečení a servírování tu byl opravář na myčku a asi si při cvakání fotoaparátu myslel něco o bláznech...:-D No, fotit se musí a každému to vysvětlovat nemusím, ne? :-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, kopr i sardelku zbožňuji, ale nikdy mě nenapadlo je spojit:-O. Ukládám a těším se na finální chuť, až recept vyzkouším:-p:-p. Standardně skvělé fotky:yes::yes:.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jo Eli, ten sýr asi měkký viď?:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Móóóc pěkný recept a veliká ňamka. Smetánka, kopr ap.samé dobrůtky, ukládám, upeču, dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Elizo, to musí být neskutečná dobrůtka:-p Úplně se mi sbíhají sliny, mám pocit, určitě ho znáš, jako když někdo před tebou jí citrón:-)). Tohle určitě vyzkouším. Máš veliké plus:yes:+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: filé recepty recepty na file treska se sardelovou pastou ryba se sardelovou pastou recept rybí filé se sardelovou pastou jak dělat sardelovou pastu filé +kopr sardelku rybí filé s koprem cukina salsa filé s koprem sardelové filety recepty ze žervé rybí file se sýrovou čepicí těsto na ryby recept file recept recepty file recepty z filé boruvkove dobrutky recepty

Zapomněl/a jsem heslo