

Filé se sardelovou čepicí
Suroviny 4 porce
- 4 porce rybího filé
- 150 g čerstvého sýra
- 3-4 lžičky sardelové pasty
- 1 malá cibule
- 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
- asi 3 lžíce smetany
- sůl
- máslo
- malé nové brambory
- cibule
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Čerstvý sýr dobře promísíme se sardelovou pastou, podle potřeby povolíme smetanou a vmícháme slabé a krátké proužky cibule i sekaný kopr.
Filé z jedné strany lehounce posolíme a touto stranou vložíme do pekáčku, vymazaného máslem.
Na rybu navrstvíme sýrovo-sardelovou hmotu a okolo rozložíme celé (nebo na půlky pokrájené), oloupané či oškrábané brambůrky a čtvrtky cibulí, jejichž řezné strany jsme potřeli olivovým olejem.
Vložíme do trouby rozehřáté na cca 230-240°C a pečeme asi 35 minut.
Brambory a cibuli občas prohrábneme, aby se opékaly ze všech stran.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Filé se sardelovou čepicí
-
Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou
. Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...
-
Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou
. Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...
-
Eli,dnes jsem realizovala, udělala jsem to pro nás dva a příště to budu dělat raději pro čtyři, chtěli jsme si totiž přidat a nebylo co, bylo to všechno v nás
Použila jsem Aljašskou tresku a čerstvý sýr Lučinu. Bbylo to velmi dobré,až lahodné
bodíka jsem dala už minule a tak ti přidávám jen fotičku
-
kráááásnééé
-
Jej, to musí být moc dobré!!
Sardelku mám také ráda a v této kombinaci musí chutnat jídlo skvěle.Ukládám a určitě recept vyzkouším
Bodík!
-
Tak ještě vezmu na milost sardelku - tu já samotnou nemusím, ale tady s tím sýrem a koprem
-
Eli, bodík už je na místě. Moc hezký recept, brzy vyzkouším. Krásná fotky jako obvykle.
-
Bibi, použila jsem normálně "čerstvý sýr", on se i tak jmenuje. Ale myslím, že jde použít žervé, lučina apod. Prostě čerstvý - nezrající sýr.
Za bodíky i komentáře moc děkuji...Chutnalo nám všem a při dopečení a servírování tu byl opravář na myčku a asi si při cvakání fotoaparátu myslel něco o bláznech...
No, fotit se musí a každému to vysvětlovat nemusím, ne?
-
Eli, kopr i sardelku zbožňuji, ale nikdy mě nenapadlo je spojit
. Ukládám a těším se na finální chuť, až recept vyzkouším
. Standardně skvělé fotky
.
Posílám bodíka. -
Jo Eli, ten sýr asi měkký viď?
-
Móóóc pěkný recept a veliká ňamka. Smetánka, kopr ap.samé dobrůtky, ukládám, upeču, dávám bodíka
-
Elizo, to musí být neskutečná dobrůtka
Úplně se mi sbíhají sliny, mám pocit, určitě ho znáš, jako když někdo před tebou jí citrón
. Tohle určitě vyzkouším. Máš veliké plus
+