Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná polévka

V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično-vaječnými hrudkami. Za chvilku bude hotová, a přitom opravdu velice dobře chutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 653 kJ /
873 kcal
Bílkoviny24,11 g
Tuky64,98 g
Vláknina2,19 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy46,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nastrouháme, pórek nakrájíme. V hrnci umícháme na střední teplotě světlou jíšku z másla a krupice. Odstavíme a necháme prochladnout. Krok 2: Vklepneme vejce a opět mícháme na mírném ohni, dokud se nevytvoří malé hrudky - halušky. Krok 3: Zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme nastrouhanou zeleninu, pepř, sůl a chvíli povaříme. Krok 4: Zdobíme krájenou petrželkou.

TIP: Polévky z kořenové zeleniny

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Chválené recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qRL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

TerkaBrno: Já nikde 60 dkg másla nevidím, pouze 6 dkg.:-K

Určitě se ma použít 60 dkg másla??

POLÉVKA JE RYCHLÁ A MOC DOBRÁ<3<3:yes::yes:

Tonja: toto je základ rychlé polévky,já vždy kořenovou zeleninu strouhám na velká očka,dám restovat na másle, a pak už záleží co vymyslím,orestuji zeleninu a přidám vodu a nebo vývar pokud ho mám,ale pak už záleží na fantazii,někdy dám ovesné vločky,jindy dám do ní vaječnou jíšku,jindy dám vaječné nočky s krupicí,pro mne je to vděčná polévka,udělám a na závěr dám petrželku my potřebujeme mít něco zeleného do polévky,ale tato polévka má opravdu mnoho verzí,nezklame a je rychlá a hlavně všem moc chutná;-):yes:

Uvařil jsem, pochutnali jsme si, vnuci chtěli přidat. Zeleninu jsem ale napřed orestoval na másle a oleji, její chuť se tak zvýrazní.

spagetka:;-) aspoň se nějak připomenula, taky nad ní uvažuji;-)

Páni, tu jsem taky nevařila ani nepamatuju, takže jo, bude zítra :-p:-p:yes::yes:
Irenko, zeleninu přidávám prakticky na konci vaření, my ji milujem křupavou

Irrena: Díky!! To už je tak dávno, že ani nevím, že tady takovou polévku mám!:-))

Tuhle polévku máme rádi;-):yes:Jani v postupu nemáš napsáno kdy se přidá zelenina;-)Nic ve zlém, ale začínající kuchařky by to asi zmátlo;-)

ne.ver díky!!;-)

Dobrá a chutná polévka :-)

Ta polívka je rychlá a moc dobrá. :-! Letí bodík :yes:

Podobnou polévku jsem vařila v neděli. Akorát jsem na másle nejdřív opražila tu zeleninu, pak krupici a do toho nakonec to vajíčko. Všichni si pochvalovali. U nás se jí říká Kundrfalková ;-)

Tématické fráze:
vaječná polévka, vajíčková polévka, jíšková polévka, kundrfálková polévka, polévka vaječná, polevka na nedeli, vajecna polivka, vajíčková polévka s krupicí, rychlá vaječná polévka, polévka z vajec, vaječné polévky, polévka vajíčková, vaječná polévka recept, vaječná jíšková polévka, polévka z vaječné, vaječná polévka s krupicí, vaječné polevka, chválené recepty, výborná polévka, vajickova polevka recept

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, pórek, máslo, krupice, vejce, vývar zeleninový, pepř mletý, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu