Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,46 g |
Tuky | 193,92 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 518,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.
Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence.
Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme.
Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..).
Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test.
Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence.
Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice.
Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat).
Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Moje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 13 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 6 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 10 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 10 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 11 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 11 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 11 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 12 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody,
knihovnička recepty,
knihovnička recepty nejlepší řezy,
knihovnička recepty sladké jaro 2012,
tvarohová mňamka,
čokoládové řeza s tvarohem,
knihovnička receptu,
slaske peceni,
recepty knihovnička sladké jaro 2012,
top receptysladke,
tvarohové hoblinky,
receptysladké,
top recepty pečení sladke,
pečeme s tvarohem,
sladká tvarohová pěna,
hbite pracovat,
top receptysladké pečení,
tvarohová knihovnička,
nejlepší domácí řezy knihovnička 2012,
tvarohová pěna na vdolky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
esence mandlová,
čokoláda tmavá,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh plnotučný,
mléko kondenzované slazené,
smetana zakysaná,
lusk vanilkový,
želatina,
poleva čokoládová
Komentáře (46)
srettka: sretti, neuvažuješ o vydání slovníku a nejdůležitějších frází srettkovštiny?
p.s. ty někomu kokrhej, že umíš jen bochte nalejt, že na zdobení nejsi...kecáš, až se ti kakaún práší od hubišťátka
to moc děkuji
moc děkuju a jdu si dát další kousek ke kávičce
a děkuju i tobě, žížo