Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 286 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 26,39 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.
Krok 2: Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Moje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 7 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 10 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 6 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kyta,
ovčí kýta,
jehněčí kýta recept,
kůzlečí kýta recepty,
marinovaná jehněčí kýta,
kůzlečí kýta,
marinovane jehneci,
recept na jehněčí kýtu,
recept kůzlečí kýta,
jehněčí kýta cena,
ovčí kýta recept,
jehněčí recept,
jehněčí kýta recepty,
kuchařské recepty pro každý den,
ovci kyta recepty,
kůzlečí kýta recept,
recept ovčí kýta,
recepty jehneci kyta,
marinované jehněčí maso,
recept jehněčí kýta
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
tymián,
majoránka,
bazalka čerstvá,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový,
cibule,
máslo
Komentáře (35)
Jo, občas se zadaří, to je fakt. Já zase koupila minule v hospodě 4,5 kila srnčího za tři stovky
recept je krásný, nepřeplácaný.. moc se mi líbí, taktéž foto velmi zdařilé
jen to skopové, jaksi chybí
a jako Eliz.. nikdy jsem skopové nepřipravovala, láká mě to a taktéž mám před ním respekt
ty máš ovšem za tuto krásu bodík
Recept je super
Asi to budu muset zkusit, abych věděla...
ale jinak...máš to hezkýýý