Nejlepší dřevěnický štrúdl
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl, nebo chcete-li závin. Zkuste pro jednou místo listového těsta šlehačkové.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 281,33 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 373,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka.
Krok 3: Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložíme), je to tedy velmi nízký štrúdl a těsto uvnitř není příliš nasáklé jablky.
Krok 4: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, než lehce zrůžoví, přibližně 20 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Moje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 3 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 5 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 7 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 7 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 8 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 8 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 9 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 9 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 9 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší těsto na štrůdl,
nejlepší jablkový štrůdl,
štrůdl ze šlehačky,
vynikající štrůdl,
šlehačkové těsto na štrůdl,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
dobrý štrúdl,
štrůdl,
štrůdl recept,
šlehačkový štrúdl,
jak zavinout štrůdl,
štrudl od babičky ze šlehačky,
drevnicky strudl,
výborný štrůdl,
na kolik stupnu pect strudl,
nejlepší štůdl,
recept na štrůdl ze šlehačky,
těsto na štrůdl,
recept na dobrý štrůdl,
jablečný štrůdl ze šlehačky
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
máslo,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (55)
No, vy račte být moje krevní skupina
Heduska007:
Peču z podobného, ale dražšího těsta
Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ
Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.
VYZERá ROZHODNE jemne-krechko-chutne..!!!
Ďakujem za recept..