Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s kari přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 801 kJ /
670 kcal
Bílkoviny92,90 g
Tuky30,70 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy4,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Krok 2: Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po jeho rozpálení opékáme maso z každé strany maximálně tři minuty. Uložíme na nahřátý talíř. Krok 3: Přeliv: k výpeku z masa, který zbyl na pánvi přiljime vodu, po dvou minutách vše přelijeme do malého kastrolku. Přidáme kari koření, smetanu, sůl, povaříme do zhoustnutí a nakonec přidáme nasekanou petrželkovou nať. Již nevaříme! Krok 4: Maso na talíři přelijeme kari omáčkou. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, s rýží nebo třeba fazolkovými lusky.

Zveřejněno 29. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kari přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7nX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kari přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7nX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)S tím focením je nás tady asi spousta stejně postižených:-D:-DMé počátky byly jako u Janky R.a teď už blýskám raději tu svou porci,kterou také kolixrát pak baštím vlažnou,než se mi podaří ten správný snímek udělat:-O:-D
Hezky a chutně připravení jídlo:-p+10:-K:yes:

:-p panenka a kari...asi si chuť dovedu představit:yes::yes:

danielle72:u nás taky klasika, takže fotím zásadně svou porci, neb ostatní už odmítaj čekat a obvykle jsou už najezení, kdežto já furt otáčím, fotím:-D:-D:-D:-D, jinak kari u nás můžem :-p:yes:

jamalek66: Zase až tak starý recept to není; byla to improvizace dnes odpoledne - bez receptu, jen jsem vycházela z toho, že mám chuť na kari.

jamalek66 29. 2. 2012 23:39
docela starej recept
:-O

jarka skrobakova: Děkuji :-8:-)

nádherné foto,super rcp, vyzkouším bod určitě:-p:-)):yes::yes:

magdalenka: Já dnes měla VELMI :-puleželý sýr, co jsem si přivezla z Německa, k tomu pár jahod a kousek šunky. A za chvíli to jistí čokoláda :-8 Člověk si musí racionálně zdůvodnit, jak je rozumné najíst se občas iracionálně :-D

danielle72: veľmi rada. Hlavne, ak večeriam šalát, najradšej by som sa teraz rozbehla...:-D

magdalenka: Nu tak se někdy zastav :-))

Lákavý recept :-p:yes:

Peknučké veľmi, kari milujem, určite by mi veľmi u vás chutilo!

Bibinka: Jestli nemusíte kari, dej tam místo něj třeba dvě lžíce gorgonzoly, případně i nivy, nebo přidej do omáčky orestované žampiony, nebo pórek nebo česnek - fantazii se meze nekladou :yes:

Jana Remkova: Fakt? Tak to je krásná shoda náhod :-) Ten můj doma vaří výjimečně, spíš rozdává rady:-* A tvrdí, že když vaří v práci, že ho to doma až tak nebere. Tedy, on vaří, ale když nejsme doma, to pak machruje, když udělá mejdlo :-S Posílala jsem Ti včera ještě vzkaz, dostala jsi ho?

Tématické fráze:
veprova panenka na kari, veprova panenka s rýži, kari preliv, recept na panenku, panenka s kari omackou, panenka s rýží, přeliv na vepřovou panenku, panenka se smetanou a kari, panenka a kari omáčka, preliv z kari, přelivy na vepřovou panenku, přeliv z výpeku, veprova panenka s kari omáčkou, panenka. na. kari. na smetaně, přeliv s kari, recept na panenku s rýží, recept panenka, recept na panenka, co se vaří z vepřové panenky, vepřová panenka s houbovym prelivem

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř drcený, olej olivový, výpek z masa, voda, smetana ke šlehání, koření kari, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu