Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 840 kJ / 3 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,14 g |
Tuky | 140,69 g |
Vláknina | 24,67 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 20,28 g |
Sůl | 53,70 g |
Sacharidy | 104,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony.
Krok 2: Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.
Krok 3: Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.
Zveřejněno 15. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Moje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 52 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Tématické fráze:
recept na šašlíky na grilu,
šašlik na grilu,
šašlik,
gril na šašlik,
gril mangal,
šampury,
šampury,
mangal na saslik,
domaci saslik,
šašlik s lečem,
recept na šašlik z leča,
recept na domaci saslik,
příprava šašliku,
saslik gril,
leco z saslik,
dušený šašlik,
šampury na šašlik,
mangal gril na šašlik,
saslik.sk,
wikipedie šašlik
Suroviny:
kýta vepřová,
žampiony sterilované,
lečo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
olej,
bujón
Komentáře (14)
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.
Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme