Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,14 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 4,70 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy, aby vznikla jíška.
Krok 2: Zalijeme vodou. Přidáme povidla a rozmícháme.
Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku na zahuštění. Povaříme asi 15 minut.
Krok 4: Podle chuti přisladíme, přisolíme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Moje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
svestková omáčka s uzeným,
švestková omáčka k uzenému masu,
recept na povidlovou omacku,
omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka k masu,
česneková omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka,
omáčky k uzenému masu,
uzené maso se švestkovou omáčkou,
uzené maso s povidlovou omáčkou,
švestková omáčka z povidel,
omáčka k uzenému,
omáčka z povidel,
trnková omáčka,
švestková omáčka k masu z povidel,
recept švestková omáčka k masu,
uzené s povidlovou omáčkou,
trnková omáčka recept,
uzené se švestkovou omáčkou,
švestková omáčka k masu recept
Suroviny:
povidla švestková,
máslo,
mouka hladká,
voda,
kůra citronová,
šťáva citronová,
skořice mletá,
perník strouhaný,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"
ešte sa opýtam môžem použiť aj domáci slivkový lekvár