Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 660 kJ /
1 353 kcal
Bílkoviny16,72 g
Tuky106,86 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy77,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s dobře propraným a na proužky nakrájeným pórkem, přidáme mouku a krátce osmahneme. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, rozdrobíme masox, přidáme sůl, pepř a muškát podle chuti a vaříme doměkka. Krok 3: Poté rozmixujeme na hladký krém, přidáme smetanu a krátce provaříme. Krém by měl být hustší, aby se po nabrání tvořila za lžící cestička. Krok 4: Na pečicí papír na plechu dáme toustový chléb a na něj navršíme směs ze strouhánky, sýra a oleje. Krok 5: Dáme zapéct do trouby na 250°C do zezlátnutí. Krok 6: Na talíři polijeme krém trochou olivového oleje, vložíme opečené tousty a můžeme podávat.

Zveřejněno 25. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Původně jsem vařila klasickou pórkovku (stejná až do fáze rozmixování a smetany), ale pak mě popadla chuť na jemný krém...část polévky jsem tedy odebrala a postup rozšířila. Nakonec tedy byly k obědu na výběr polévky dvě :) Snad Vám další pórková dobrota přijde k chuti, muškátový oříšek a tousty jsou rozšířením již vložených ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmGL

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

K tomuto receptu se vracím a neshledávám v něm nic, co bych změnila. Doma byli zpočátku nedůvěřiví, ale když polévku dlouho nezahrnu do jídelníčku, je po ní sháňka.

Pritel mi povedel,ze je to nejlepsi polevka co kdy jed...a to je gurman k popukani.takze jen a jen doporucuji...a dobrou chut preji:-8 :yes:

Děkuji za inspiraci, zítra bude k obědu ;-)

A já děkuji,za vytažení receptu.Ani bych netušila,že taková dobrota tady je.Pórek všeobecně mám moc ráda.:yes::yes::yes:

Veronicka: děkuji :-):-K

Poprvé jsem vyzkoušela pórkový krém a musím uznat, že krém je fakt super a ty toasty jsou též super nápad. Chválím :-K přidávám bodík

chocolate: díky, ty toasty jsou k ní fakt super ;-)

Děkuji za prima podzimní večeři Ivo.Polévku dělávám velmi podobně, takže chuť nebyla úplně neznámá, ale toustíky se sýrovostrouhankovou čepičkou k ní byly premiérové.+7:-K

Tear3: děkuji za ocenění v podobě komentáře, body nejsou to podstatné...radost udělá více skutečnost, že recept někoho inspiroval a opravdu jej využil...;-):-K

Dělala jsem tedy spíš polévku než krém. Místo vody a masoxu jsem přidala silný kuřecí vývar. A protože je moje rodina vybíravá musím mixovat vadí jim ten pórek uvařený. Muškátový oříšek krásně podtrhne chuť pórku. Děkuji za inspiraci.:yes: :-) Neznám ten systém bodovaní ale maximální spokojenost

Super polévečka:yes:+1;-)

Super receptík:yes:

Bibinko, já taky raději husté polévky, vývary mi moc nejedou :-8..ale tenhle typ krému dělám ráda...i z hrášku, ze špenátu, brokolice...a ty toustíky jsou k tomu výborné :-p

Isahu, to je dost dobrej nápad a nám by to chutnalo, my rádi polévky "husťačky", někdy vyzkouším a ty máš 2.boda:yes:

Tématické fráze:
porkový krém, porkovy krem recept, recept na porkový krém, polévka pórkový krém, smetanový krem, porkoví krém, porkový krem polevka, recept porkovy krem, recepty porkovy krem, smetanový pórek, porkovy krem s brambory, porkov krém, porkový krém, p=orkový krém, porkvý krém, pórková krém, pórkovýkrém, výborný pórkový krém, jak se dela porkovy krém, orkovy krem

Suroviny:
pórek, máslo, cibule, masox, sůl, pepř, ořech muškátový, brambory, mouka hladká, smetana, olej olivový, chléb toustový, sýr nastrouhaný, strouhanka, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu