Kuřecí "segedín" z papiňáku
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa. Za pomocí tlakového hrnce bude hotový za pouhou půlhodinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,53 g |
Tuky | 124,78 g |
Vláknina | 32,47 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 90,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.
Krok 3: V papiňáku na rozpáleném oleji smažíme cibuli 2 minuty. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout.
Krok 4: Zasypeme kmínem, paprikou a minutu restujeme. Přidáme zelí, víno, podlijeme 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.
Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Moje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásy se zelím
pavelcicha před 24 minutami
Salát s cottage
SenBri před 1 hodinou
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 3 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 3 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 13 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 15 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 hodinami
Tématické fráze:
segedín z papińáku,
segedínský guláš v papiňáku,
segedin z kuřeciho masa,
segedín z kuřecího,
segedín v tlakáči,
jak dochutit segedin,
segetin v papinaku,
segedin z kurete,
kuřecí segedýn,
segedin s klobásou,
kuřecí segedínský guláš,
segedínský guláš z papiňáku,
segedin s kureciho masa,
jak ochutit segedín,
čím dochutit segedín,
segedin kureci maso,
segedyn v papinaku,
kuřecí segenín,
segedin,
segenín v papináku
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
zelí kysané,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
olej,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...