Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené houby s vajíčky

Vytvořte si rychlou voňavou večeři z čerstvých hub. Lišky a holubinky zůstanou i po dušení krásně křupavé, babky se zcela rozdusí a dodají jídlu chuťovou hloubku. Užijte si je spolu s vajíčky a oblíbeným pečivem. Nahoru můžete nasekat oblíbené bylinky.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 25 min

33 min (8 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Houby nakrájíme na drobno. Krok 2: Cibuli necháme v oleji zesklovatět, přidáme nakrájené houby, osolíme a okořeníme. Krok 3: Houby pustí hodně vody, necháme ji vysmahnout. Na houby rozklepneme vejce, zamícháme a po ztuhnutí ještě dochutíme. Krok 4: Podáváme s oblíbeným pečivem.

TIP: Jaké koření se dává do houbové smaženice

Zveřejněno 21. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené houby s vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm9m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené houby s vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm9m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinka: Ty listky navrchu je urcite bazalka! Je ji nekolik druhu, ale i tato dofialova zbarvena.

Jendo i z tak obyčejného jídla je symfonie ;-):-p:yes:. Bibi, kromě fialové, ještě je bazalka trpasličí, citronová a s kropenatými lístky, ta fialová je ale asi barevně nevýraznější ;-);-)

Jani, to je fialová bazalka.

Jendo, výborná klasika a chci se zeptat, ty lístky na ozdobu, to je z kytky že? Já jí totiž mám, má fialovo zelené listy a zrovna kvete jak divá. Dávám bodíka:yes:

Jani, v tomto případě těžké - netěžké, na to já bych určitě v tu chvíli nemyslela, kdyby je někdo přede mne na talíř položil :-) Je to moje pochoutka!:-*:-* Jendo, bodík:yes::yes:

Jani, on ich držal pri jedení oboma rukami...potom to už nebolo také ťažké.;-)

Jendo, hřiby jsou na noc těžké!!!:-O Ale to ze mne mluví jen tichá závist:-(;-):yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
smažené houby, smaženice z hub, smaženice z hřibů, houby s vajíčkem, houby kuřátka, kuřátka houby, recepty houby kuřátka, hřiby kuřátka, houba kuřátko, houby smažene, recept na smazene houby, hřib kuřátko, smažené hřiby, hriby s vajičkem, kuřátko houba, hřib kuřátka, smazene lisky, smaženice z kuřátek, smažený houby, houby kuřátka recepty

Suroviny:
houby čerstvé, vejce, cibule, olej, sůl, kmín drcený, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu