Ořechové řezy (výborné)
Hledáte recept na moučník, který je lahodný a křupavý? Tak to se díváte na ten správný recept. Těsto s medovou vůní je proloženo máslovým krémem, který podtrhne citronová šťáva, a na samém vrchu leží křupavé ořechy v medu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 232 kJ / 9 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,41 g |
| Tuky | 607,77 g |
| Vláknina | 33,45 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 7,59 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 941,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva pečicí plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo vyložíme papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme na vále hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Vyválíme dvě placky a dáme je na připravené plechy.
Krok 3: První plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Na druhý plech ještě připravíme ořechovou směs.
Krok 4: Ořechovou směs připravíme tak, že všechny uvedené suroviny orestujeme dozlatova. Ještě horké poklademe na druhou placku a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut.
Krok 5: Připravíme krém. Na něj svaříme kaši z mléka, mouky, cukru a solamylu. Dáme vychladnout a občas promícháme. Poté do kaše zašleháme změklé máslo. Na závěr přidáme šťávu z 1/2 citronu.
Krok 6: První upečenou placku pomažeme krémem a na ni pak přiložíme druhou placku s ořechy (ořechovou vrstvou nahoru).
Krok 7: Moučník necháme 24 hodin uležet v lednici.
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy (výborné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x63r
Moje poznámka
Ořechové řezy (výborné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x63r
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
orechové rezy,
ořechové řezy na plech,
výborné rezy,
vyborne řezy na plech,
ořechový řez,
velikonocni rezy,
recepty na velikonoční řezy,
ořechové řezy recept,
vynikajicí ořechové řezy,
ořechový řez na plech,
recept na ořechové řezy,
řezy ořechové,
ořechové řezy recepty,
báječné řezy,
ořechové recepty,
orechove,
rychle ořechove řezy,
výborný řez,
vánoční ořechové řezy,
recept na výborné řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk,
vejce,
cukr vanilkový,
med tekutý,
soda jedlá,
mléko,
sůl,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
med,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
solamyl,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
tuk,
mouka
Komentáře (13)