

Smetanový králík na leču po mém
Suroviny 6 porcí
- 2 velké cibule
- 200 g slaniny
- 1 králík i s játry
- 3 brambory
- malá sklenička leča
- 425 ml smetany na šlehání
- podravka
- olej
Postup přípravy receptu
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra.
Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce.
Opékáme asi 5 minut, poté přidáme na slabé plátky nakrájené brambory, zalejeme lečem a smetanou.
Pečeme asi hodinu.
Poté vyndáme z pekáče maso, sosík rozmixujeme, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s bramborovou kaší či rýží.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem se zbavit králíka a v lednici byla slanina se smetanou a ve špajzu lečo s posledními třemi brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanový králík na leču po mém
-
Jana Remkova: óó
děkuji
to mě těší, že se foto líbí
králík taky nebyl ale vůbec špatný
-
rebeka: nádherné foto, jako vždy. Myslím, že k tomu receptu právem patří
-
Děkuji za chválu
Jsem ráda,že chutná
-
Táák,včera bylo k obědu s menší obměnou a bylo to výborné!
-
PatkovaKaterina: o fotkách to není..hlavně o chuti..a ta byla
děkuji -
rebeka:já díky za supééér foto.Obávám se,že Tě netrumfnu ani omylem,můžu si foto "nechat"
?Jsem ráda,že chutnalo
-
chováme doma králikov , takže ukladám a vyskúšam
+1
-
BILKOVAI:
kujíí
ale hlavně ten ušák
ten psal
-
1974andrea:
já vím..ale už to nejde opravit..rozmarýn to byl..matu lidi
pošmákli, fakt že jo -
Rebeko, ty Tvoje fotečky nemají chybu
Jsou velmi, ale velmi jedlé
-
rebeka:To jste si teda Nadi pošmákli, co
, fotky máš parádní. Jenom píšeš, žes tam použila rozmarýn a na fotkách máš tymián
-
takže jsem přece jednoho ušáka, a bohužel posledního
, v mrazáku našla
a udělala podle tvého receptu..s malými obměnami..nedávala jsem vegetu, ale rozmarýn a trochu naředila bílým vínkem
, ani ty brambory jsem nedávala a nezahušťovala vůbec ničím..hustá omáčka byla až dost, jak vidno z fotek
všichni mooc chválili, byla to dobrota
bodík už jsem dala, te´d už jen obrázky, až budeš mít vlastní, tak svoje smáznu
děkuju za skvělou baštu -
Jana Remková:nerada zahušťuju moukou(bolí mě pak žaludek
)a brambory byly rozvařené,tak sem to prubla.
-
Bibinka:on ten králík byl v mrazáku už přes rok..Sestra s mamou mě neustále zásobují domácími králíky,či slepicemi,tak sem ho nezvládala upéct
.Teď byla menší pauza a králík mi "chyběl".
-
Téda Katko, jak se někdo může chtít zbavit králíka
Jestli se ti to ještě stane, pošli ho k nám, máme ho stále nedostatek a těžko králíčky sháníme
Jinak se mi recept líbí a ty rozmixované brambory v sosíku ho můžou hezky zahustit, jen škoda, že není fotka, mohlo by to být na ní pěkné a lákavé-třeba to někdo upeče a fotku sem vloží
Dávám ti 6.bod