Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio ze žampiónů

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie742 kJ /
177 kcal
Bílkoviny10,60 g
Tuky1,21 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí. Krok 3: Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Krok 4: Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Sladké carpacio zase můžeme udělat z tenkých plátků pomeranče, zdobené hořkou nastrouhanou čokoládou a kokosem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio ze žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio ze žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp55

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarka skrobakova: díky Jaruško:-K

1974andrea: pořád Andrejko,dumám s fotákem, jak a co? Jednou tak,podruhé to zase nejde,chce to vše čas..:-)

olina16: hlíva i žampióny se jí i syrové, ale také jsem to slyšela, pa pa:-K

moc pěkné:yes::yes::yes::-)):-K

Velmi pěkně naservírováno a nový foťák ti svědčí;-):-)). Já osobně jsem syrovým žampionům na chuť nepřišla, ale proti gustu...;-)

myško, moc se ti to povedlo.. krásný, úhledný řad:yes::yes::-D:-D:-K

olina16:jo bude to z dětství, za to nemůžeš, nakonec návyky na jídlo získáváme díky rodině ;-);-);-)

Nevím proč, mám to zakořeněné z dětství, že houby se mesmějí jíst syrové. Asi by nám nebylo moc dobře od žaludku? Nevím.

olina16: proč ne? Určitě ano, zkus třeba jen na vzorečku ;-);-):-p:yes:

Jíst syrové houby:-? To by se snad ani nemělo?

magdalenka: naopak,právě čtu Tvůj příspěvek a jsem ráda,že to máš také ráda,jako my, je to pochutnáníčko,máš pravdu;-):-K

:-O jdu koupit žampece:-D:-D:-D:yes:
parádní

Petra Ku.: odvahu naber, je to fajn, uvidíš. Napr. keď hocičo varíš s čerstvými peknými bielymi šampiňónmi. Odkusni a už im podľahneš. A tento recept je také zobáníčko k telke, alebo ak ťa honí mlsná...
(prepáč Ivi, že ti tu kecám)

Ivi, já jsem stará konzerva, nedovedu si to představit, ale zřejmě o hodně přicházím... Třeba někdy seberu odvahu :-)

magdalenka: ano, právě jsem to už podala k jídlu, díky:-K

Tématické fráze:
recepty s žampiónů, houbové carpacio-recept, recepty ze žampionů, carpacio ze žampionů, žampionové carpaccio, portobello carpaccio, carpacio z žampionů, syrové žampióny, carpaccio z hub, houbové carpacio, carpaccio z pomeranče, houbové carpaccio, žampiony jíst syrové červené řepy, recept ze z žampionů, jí se syrové žampiony ?, jídlo ze syrových žampionu, carpaccio ze žampionů portobello, jsou k jídlu syrové žampióny, syrové žampióny k jídlu, recepty z žampiónů

Suroviny:
žampióny, citron, česnek, petrželka, olej olivový, ocet balsamiko, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu