Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový vláčný koláč

Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící zakysané smetany či kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

malý plech 22 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 345 kJ /
5 102 kcal
Bílkoviny72,96 g
Tuky252,78 g
Vláknina26,03 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 507 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy482,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Jablka omyjeme a oloupeme. Zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 3: Máslo, cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme do hladka. Přisypeme prosátou mouku a přimícháme kypřicí prášek do pečiva. Krok 4: Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme po celé ploše jednu polovinu těsta a poklademe plátky jablek. Krok 5: Pokapeme citronovou šťávou a posypeme oříšky a skořicí. Krok 6: Nalijeme zbytek těsta, posypeme cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na zhruba 45 minut.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 1. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkový vláčný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5vW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkový vláčný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5vW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchý a voňavý. 😊

jako dech:-* jenom jsem udělala.. chjjoo:-8:-p:-K:yes::yes:

recept vypadá super , zkusila jsem ho , ale nejsem si jistá jestli tam nechybí nějaká tekutina (voda mlíko atd. )protože jak je tady těsto popsané tak není takoucí ale hodně hustý spíš vyválet než nalít na pakáč :-(mě se tedy rozhodně nepoved

jakeline 6. 4. 2016 02:47
myslim ze mleko nebo voda tam patri podle vlastniho uvazeni

Nádherná fotka a jsem si jistá, že i koláč bude super:-p

To vypadá velmi dobře:yes:

Tohle může být hodně dobré...Co nejdřív vyzkouším :-)

Koláček vypadá opravdu, jako dech:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
velmi dobrý jablkový koláč, vlacny kolac na plech, jablkový koláč, vláčný koláč s jablky, vlacny kolac, top recepty vlacny jogurtovy kolac, super zdravý jablkový koláč, super koláč s jablkový koláč, dobry vlacny kolac s jablky, michane kolače z jablek, vláčný dezert s jablky, dobrej koláč z tvarohu vlacnej, jablko koláč, koláč s jablky, jablkový koláč recept, vláčný borůvkový koláč s jablky, recept na vlacny koláč, citronovo jablkový koláč, vláčný jablko mrkvový koláč, jablkové kolače

Suroviny:
máslo, cukr přírodní, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, vejce, jablko, šťáva citronová, ořechy lískové mleté, skořice, cukr přírodní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu