Mátový extrakt
Mátový extrakt je koncentrovaný přírodní produkt, který zachycuje svěží a intenzivní chuť máty peprné. Tento extrakt lze využít na ochucení nápojů, dezertů nebo marinád. Mátový extrakt nejen zvyšuje chuťový zážitek, ale také nabízí řadu zdravotních výhod, jako je podpora trávení a osvěžení dechu.
Suroviny pro 1 dávka
200 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 684 kJ / 642 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| Vláknina | 20,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 10,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Lístky před uložením do sklenice lehce pomačkáme v hmoždíři, pak dáme do sklenice a zalijeme vodkou. Uzavřeme a necháme 3-4 týdny louhovat. Občas protřepeme.
	Krok 2: Po 3 až 4 týdnech přelijeme extrakt přes látku a pořádně vymačkáme.
	Krok 3: Uchováváme uzavřený v lahvičce na chladném místě.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mátový extrakt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9ln
Moje poznámka
					
				
Mátový extrakt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9ln
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							peprmintovy olej, 
						
						
							pepermintový olej, 
						
						
							jak vyrobit peprmintový olej, 
						
						
							mátový olej recept, 
						
						
							peprmintový extrakt, 
						
						
							peprmitový olej, 
						
						
							pepermitovy olej, 
						
						
							pepermintový extrakt, 
						
						
							jak vyrobit matovy olej, 
						
						
							pepermintový olej použití, 
						
						
							mátová marmeláda, 
						
						
							peprmintovy olej použití, 
						
						
							jak vyrobit pepermintový olej, 
						
						
							matovy dzem recept, 
						
						
							peppermintový olej, 
						
						
							výtažek z máty, 
						
						
							jak vyrobit olej z máty, 
						
						
							mátovy džem, 
						
						
							fefrmintka, 
						
						
							mátová marmeláda recept
						
					
						Suroviny:
						
							máta čerstvá, 
						
						
							vodka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)
Jo u nás se dávají louhovat celé lístky